Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Lukoil si Enel vor colabora in domeniul gazelor naturale

Lukoil si Enel vor colabora in domeniul gazelor naturale


Grupul petrolier rus Lukoil si Enel, cea mai mare companie de utilitati din Italia, au semnat joi un acord de cooperare in domeniul productiei si transportului de gaze naturale.

Acordul, semnat cu ocazia celei de a 16-a editii a Forumului Economic International de la Sankt Petersburg, deschide calea pentru colaborarea celor doua companii in activitatile din sectoarele upstream (explorare si productie de hidrocarburi ) si midstream (constructia si managementul infrastructurilor pentru transportul gazelor naturale) in Rusia si peste hotare, in special in Marea Caspica si Africa de Nord. De asemenea, acordul prevede posibilitatea ca Lukoil sa furnizeze gaze naturale pentru centralele OGK-5, subsidiara din Rusia a Enel.

Lukoil este al doilea mare producator de petrol din Rusia si, de asemenea, un important producator de gaze naturale din aceasta tara. In 2011, Lukoil a produs 22 miliarde metri cubi de gaze naturale, iar in urmatorii 10 ani vrea sa-si majoreze productia pana la 40 miliarde metri cubi pe an.

Lukoil detine patru rafinarii mari pe teritoriul Rusiei si trei in exterior, respectiv in Ucraina, Bulgaria si Romania - rafinaria Petrotel. De asemenea, Lukoil detine actiuni la o rafinarie din Olanda.

Infiintata in anul 1998, compania Lukoil Romania este unul dintre liderii pietei petroliere romanesti, avand o cota de aproximativ 20% din piata totala de produse petroliere din Romania. In prezent, compania Lukoil Romania comercializeaza carburanti printr-o retea de 300 de statii de distributie si noua depozite de produse petroliere.

Enel este prezenta in sectorul energiei electrice Romania, unde are circa 2,5 milioane de clienti, 93.000 km de retea si aproximativ 5.000 de angajati.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1542 ori