Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Innova Capital investeste in sectorul de inginerie electrica: Cumpara EnergoBit

Innova Capital investeste in sectorul de inginerie electrica: Cumpara EnergoBit


Innova Capital, unul dintre cele mai mari fonduri de investitii din Europa Centrala, va investi in grupul EnergoBit, impreuna cu Banca Europeana pentru Reconstrcutie.

Grupul EnergoBit este furnizor de servicii si echipamente pentru retele electrice de joasa, medie si inalta tensiune, in sectorul energetic din Romania.

Innova Capital va deveni actionarul majoritar al EnergoBit, cu o participatie de aproximativ 52,8%.

Tranzactia urmeaza sa fie finalizata in primul trimestru al anului 2013, dupa obtinerea aprobarilor oficiale si indeplinirea unor conditii prealabile. Partile au convenit sa nu faca publice detaliile tranzactiei.

Grupul EnergoBit este prezent si pe piata ESCO a serviciilor energetice, oferind clientilor industriali si institutionali solutii de eficientizare a consumului energetic.

"Romania are nevoie de investitii substantiale in sectorul energetic, avand in vedere necesitatea modernizarii retelelor de transport si distributie a energiei precum si cresterea productiei de energie regenerabila", a declarat Andrzej Bartos, managing partner in cadrul Innova Capital.

Consultantii Innova in aceasta tranzactie au fost firmele Clifford Chance Badea, Roland Berger si Ernst & Young.

Innova Capital a fost infiintat in anul 1994 si a investit pana acum aproape 500 milioane euro in 40 de companii din 10 tari din regiune.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1234 ori