Glencore si-a imbunatatit oferta pentru preluarea companiei miniere Xstrata

Luni, 10 Septembrie 2012, ora 12:53
1004 citiri
Glencore si-a imbunatatit oferta pentru preluarea companiei miniere Xstrata

Glencore, cel mai mare trader de materii prime din lume, si-a prezentat luni oferta majorata pentru achizitionarea integrala a companiei miniere britanice Xstrata Plc, de 36 miliarde de dolari.

Glencore, cel mai mare actionar al Xstrata, cu o participatie de 34%, a confirmat ca ofera acum 3,05 noi actiuni pentru fiecare actiune Xstrata detinuta, de la o rata de 2,8. Raportul convenit reprezinta o prima de 27% pentru actionarii Xstrata, comparativ cu pretul inregistrat de titlurile Xstrata saptamana trecuta, transmite Reuters.

Luni dimineata, la bursa de la Londra, actiunile Xstrata inregistrau o crestere de 3,9%, la 1.053 penny, in timp ce actiunile Glencore au urcat cu 0,5%. Noua companie va avea o valoare de piata de 90 de miliarde de dolari, sustin analistii.

Prin unirea Xstrata, al patrulea grup minier din lume, cu Glencore va lua nastere un grup care va putea sa profite de cresterea cererii pentru materii prime in urmatorii ani.

Noua firma va deveni cel mai mare exportator de carbune pentru termocentrale si cel mai mare producator de cupru, urmand sa concureze cu liderii din sectorul minier precum BHP Billiton, Vale si Rio Tinto.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Glencore preluare Xstrata, #Glencore oferta preluare Xstrata, #achizitii Glencore , #Companii energetice