Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

GDF Suez vrea sa atraga 250 mil. de lei printr-o emisiune de obligatiuni pe bursa

GDF Suez vrea sa atraga 250 mil. de lei printr-o emisiune de obligatiuni pe bursa


Investitorii pe piata de capital pot cumpara, incepand de miercuri, prin intermediul BRD - Groupe Societe Generale, obligatiuni emise de compania GDF Suez Energy Romania, in valoare totala de 250 milioane de lei.

Oferta publica de vanzare de obligatiuni negarantate emise de SC GDF Suez Energy Romania SA se desfasoara in perioada 17-23 octombrie, cu posibilitate de prelungire.

Oferta este adresata in exclusivitate investitorilor calificati (de genul fondurilor de pensii, fondurilor de investitii), iar intentia este ca obligatiunile sa fie admise la tranzactionare pe piata administrata de Bursa de Valori Bucuresti.

Oferta publica vizeaza pana la 25.000 de obligatiuni, cu valoarea nominala de 10.000 lei/obligatiune, iar pretul de vanzare este de 100% din valoarea nominala a unei obligatiuni.

Dobanda este fixa, de 7,40% pe an, iar scadenta este la cinci ani. Pachetul minim de subscriere este de o obligatiune, iar pachetul maxim de subscriere - 8.000 de obligatiuni.

GDF SUEZ Energy Romania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 3,86 miliarde lei (910,8 milioane euro), in crestere cu 9% fata de 2010, si un profit net de 261,9 milioane lei (61,8 milioane euro), in usoara scadere.

GDF SUEZ Romania: Profit in scadere in 2011

Profitul si veniturile grupului energetic francez GDF Suez au crescut in prima jumatate a anului, datorita rezultatelor bune obtinute pe pietele emergente. In aceasta perioada, profitul inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare (EBITDA) a ajuns la 9,2 miliarde de euro (11,31 miliarde de dolari), iar veniturile au urcat cu 10,6%, la 50,5 miliarde de euro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1414 ori