Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Europa Oil&Gas la concesiunea Brodina, din judetul Suceava

Europa Oil&Gas la concesiunea Brodina, din judetul Suceava


Europa Oil&Gas a anuntat vineri ca renunta la participatia de 28,75% detinuta in cadrul concesiunii Brodina, din judetul Suceava, pentru a se concentra pe dezvoltarea altor proiecte.

"Decizia legata de licenta din Romania este un exemplu de abordare disciplinata pe care o aplicam in gestionarea activelor noastre. Noi evaluam permanent riscurile si beneficiile pentru toate licentele noastre si suntem angajati in a lua masuri, chiar daca acestea presupun dezvoltarea unui proiect individual sau, in cazul Brodina, renuntarea. (...) Brodina nu mai reprezinta o prioritate pentru Europa Oil&Gas", a declarat presedintele companiei britanice, Hugh Mackay.

Compania a anuntat ca, in schimb, se va concentra pe alte proiecte din Franta, Irlanda si Marea Britanie.

Astfel, potrivit unui comunicat publicat vineri, compania si-a notificat partenerii privind intentia de a se retrage din acordul privind concesiunea Brodina, unde detine 28,75%. In parteneriatul privind concesiunea Brodina sunt implicate companiile Aurelian Oil (33,75%), Romgaz (37,5%) si Europa Oil & Gas Plc. (28,75%).

Termenul de finalizare a primei faze a perioadei de explorare initiala pentru licenta este 22 martie, insa compania este obligata sa anunte cu minim 60 zile inainte de aceasta data orice decizie privind renuntarea la parteneriat, se precizeaza in comunicat.

Costurile de explorare suportate de companie pentru puturile Voitinel si Horodnic, ce se ridica la 2,7 milioane de lire sterline (peste 3,2 milioane de euro), ar putea fi trecute ca pierderi.

Compania intentioneaza sa continue gestionarea activele de baza si are in vedere dezvoltarea proiectelor cu potential din Marea Britanie, Irlanda, Franta si Romania.

Europa Oil&Gas detine participatii in patru licente de explorare in Romania, cu detineri variind de 17,5% la 28,75%, potrivit datelor de pe site-ul companiei.

In luna septembrie 2011, compania a anuntat ca a primit de la autoritatile fiscale romane o notificare privind plata sumei de 730.000 euro, incluzand penalitati, reprezentand TVA, in urma vanzarii unui teren la Bilga.

Europa Oil&Gas isi anuntase intentia sa faca un apel catre decizia autoritatilor romane, avand argumente importante in acest sens de la consilierii sai fiscali de la KPMG.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 1753 ori