E.ON: Vanzarile de gaze naturale si energie, in crestere in primul semestru

Luni, 13 August 2012, ora 18:20
1581 citiri
E.ON: Vanzarile de gaze naturale si energie, in crestere in primul semestru

E.ON a vandut in Romania, in primul semestru, un volum mai mare de gaze naturale si energie, furnizorul german de utilitati anuntand o imbunatatire a marjelor operatiunilor cu gaze naturale de pe piata romaneasca.

La nivel de grup, vanzarile in primele sase luni au crescut cu 23 de procente, de la 53 miliarde de euro in aceeasi perioada a anului 2011, la 65,4 miliarde de euro in acest an, arata raportul E.On, citat de Mediafax.

Afacerile de trading ale companiei au avut un rol important in majorarea vanzarilor, maximizand contributia capacitatilor de generare de energie si reflectand o noua strategie de hedging pentru gazele naturale.

Compania germana mai noteaza, in raportul financiar publicat mluni, ca afacerile cu energie si gaze naturale in Romania si Spania au avut un efect pozitiv de volum asupra vanzarilor. Mai mult, imbunatatirea marjelor la operatiunile cu gaze naturale din Romania a contributi la cresterea profitului inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare.

Profitul EBITDA al E.ON a crescut cu 2,4 miliarde de euro in primele sase luni, la 6,7 miliarde de euro. Rezultatul grupului a fost sustinut si de absenta unor costuri privind oprirea activitatii centralelor nucleare, de 1,5 miliarde de euro.

E.ON Romania anunta investitii de 350 milioane de lei in 2012

E.ON deruleaza un program de 15 miliarde de euro vizand vanzari de active, desfiintari de locuri de munca si extinderea activitatilor din afara Germaniei, dupa ce dezastrul de la Fukushima a determinat autoritatile germane sa ceara oprirea permanenta a tuturor centralelor nucleare pana la finalul anului 2020. Prima gaza a acestor inchideri a redus profitul companiei E.ON cu 2,5 miliarde de euro.

E.ON Energie Romania a anuntat in 2011 o cifra de afaceri de 4,2 miliarde lei si pierderi de 191,7 milioane lei.

Electrica: 3,7 milioane euro pentru consultanta privind vanzarea actiunilor detinute la Enel si E.ON

#vanzari EON, #volum vanzari E ON Romania , #Companii energetice