Directorul Nuclearelectrica a demisionat

Vineri, 02 Decembrie 2011, ora 18:34
1295 citiri
Directorul Nuclearelectrica a demisionat

Directorul general al Nuclearelectrica, Pompiliu Budulan, a declarat pentru NewsIn ca a demisionat din functie in 30 noiembrie "pentru a evita un scandal inutil care sa murdareasca numele companiei Nuclearelectrica si performantele pe care aceasta le-a avut in ultimii trei ani".

Pompiliu Budulan a mentionat ca informatiile aparute in presa potrivit carora fiica sa Izabela Budulan detine functia de director tehnic in cadrul Nuclearelectrica sunt false.

"Acuzatiile au fost complet false. Am luat aceasta decizie pentru a evita un scandal inutil care sa murdareasca numele companiei Nuclearelectrica si performantele pe care aceasta le-a avut in ultimii trei ani. Fiica mea nu a ocupat niciodata functia de director tehnic in aceasta societate. In urma unui examen, care a avut loc in 2009, a ocupat o functie de executie in cadrul departamentului de Strategie si Dezvoltare al Nuclearelectrica", a mentionat Budulan, precizand ca fiica sa avea experienta profesionala in sectorul energetic.

Pompiliu Budulan a precizat ca, din luna aprilie 2011, fiica sa are contractul de munca suspendat pentru nastere si ingrijire de copil.

"Nu vreau sa murdaresc numele acestei companii. Nu vreau sa o murdareasca anumite posturi de televiziune care inventeaza functii de director tehnic. Nici nu exista functia de director tehnic in cadrul Nuclearelectrica. In ultimii trei ani am ocupat primul loc in lume dintre toate centralele nucleare la factorul de capacitate. Anul acesta am fost desemnat in top 100 companii ca cel mai performant management", a mai spus Budulan.

Pompiliu Budulan fusese numit in functia de director general al Nuclearelectrica in ianuarie 2009, printr-un ordin emis de ministrul Economiei de la acea data, Adriean Videanu.

Nuclearelectrica detine cele doua unitati ale Centralei de la Cernavoda, precum si Fabrica de Combustibil Nuclear de la Pitesti. Reactoarele 1 si 2 de la Cernavoda au fiecare instalata o putere de circa 720 MW. Alte doua reactoare urmeaza sa fie construite si puse in functiune dupa 2017, cu o putere instalata asemanatoare primelor.

Producatorul de electricitate Nuclearelectrica are in prezent circa 2.200 de angajati. Dintre acestia, circa 1.700 sunt cei de la cele doua unitati nucleare de la Cernavoda. Unitatea 1 de la Cernavoda a intrat in exploatare comerciala in decembrie 1996, iar Unitatea 2 in septembrie 2007.

Nuclearelectrica, detinuta de stat, este al doilea mare producator de energie electrica din tara. Nuclearelectrica a avut anul trecut o productie de 11.623.492 MWh (11,62 TWh), in scadere usoara, de circa 1%, fata de productia realizata in 2009, de 11.751.764 MWh. Compania a acoperit astfel in 2010 aproape 20% din totalul de energie electrica produsa in Romania.

Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri a publicat recent pe site proiectul de hotarare pentru aprobarea strategiei de vanzare a 10% din actiunile Nuclearelectrica prin metode specifice pietei de capital.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#demisie director Nuclearelectrica, #demisie Budulan Nuclearelectrica , #Companii energetice