Dezastru ecologic: British Petroleum ar putea plati cea mai mare amenda din istoria SUA

Joi, 15 Noiembrie 2012, ora 12:30
2012 citiri
Dezastru ecologic: British Petroleum ar putea plati cea mai mare amenda din istoria SUA

British Petroleum (BP) ar putea plati cea mai mare amenda acordata vreodata in SUA unei companii, pentru dezastrul ecologic pe care l-a cauzat in 2010 prin Deepwater Horizon, statia sa de forare la mare adancime.

Recordul pentru cea mai mare amenda platita pana acum de o companie in Statele Unite este detinut de Pfizer, care a fost penalizata cu 1,3 miliarde de dolari in 2009, pentru o frauda prin marketing.

Gigantul petrolier negociaza de mai multe luni cu guvernul Statelor Unite pentru a ajunge la o intelegere, potrivit Reuters.

Nu este clar daca o intelegere ar rezolva procesele civile intententate grupului petrolier, care a deversat 4,9 milioane de barili de petrol in Golful Mexic intr-o perioada de 87 de zile.

Dezastrul generat de Deepwater Horizon este cel mai mare din istoria idustriei de extractie petroliera. In cadrul accidentului au murit 11 oameni care lucrau pe platforma, iar alti 17 au fost raniti.

Pana in data de 25 aprilie 2010, pata de petrol se intinsese pe o suprafata de peste 1.500 de km patrati, iar in data de 30 aprilie la 10.000 de km patrati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#amenda British Petroleum, #dezastru ecologic British Petroleum, #amenda BP SUA , #Companii energetice