Decizia privind infiintarea companiilor energetice, amanata

Joi, 05 August 2010, ora 23:19
1394 citiri
Decizia privind infiintarea companiilor energetice, amanata

Consiliul Concurentei nu va lua o decizie privind infiintarea celor doua companii energetice nationale pana la definitivarea structurii celor doua entitati, dar si rezolvarii contestatiilor din instanta, unele avand termene pana in luna martie a anului viitor.

"Pentru ca ar putea exista unele modificari in structurile companiilor, pe o parte, iar pe de alta parte pentru ca unele termene din instanta sunt pentru luna martie, am considerat ca nu am primit toate informatiile (...). In situatia asta am zis ca nu putem sti cum vor arata cele doua companii.

Am sistat procedura, iar concentrarea nu mai este efectiva pana cand nu vom primi completarile si clarificarile necesare", a declarat, joi, agentiei MEDIAFAX, presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu. El a precizat ca in stadiul actual, autoritatea de concurenta are concentrarea notificata, dar nu exista toate elementele pentru definitivarea analizei.

"Cand vom fi convinsi ca nu exista obstacole legale, ne vom finaliza analiza", a adaugat Chiritoiu. Oficialul a admis insa ca dupa ce va primi toate datele necesare, Consiliul va avea nevoie de mai putin de cinci luni, echivalentul termenului legal, pentru luarea unei decizii.

Legat de neclaritatile privind structura celor doua entitati, Chiritoiu a nominalizat compania CNH, unde trebuie rezolvata problema datoriilor, si a afirmat ca destinatia unora dintre hidrocentrale ar putea fi modificata.

Consiliul Concurentei trebuia sa ia o decizie in privinta crearii celor doua societati energetice pana in luna august, optiunile fiind de aprobare, aprobare cu anumite conditii sau respingere, ultima varianta insemnand blocarea proiectului. Termenul initial anuntat de autoritati pentru infiintarea celor doua companii a fost 1 iulie. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#companii, #energetice, #consiliul concurentei , #Companii energetice