Constructia tronsonului South Stream pe sub Marea Neagra incepe in 2012

Vineri, 30 Decembrie 2011, ora 14:26
1161 citiri
Constructia tronsonului South Stream pe sub Marea Neagra incepe in 2012

Constructia tronsonului submarin al gazoductului South Stream, destinat sa aduca gaz rus catre UE pe sub Marea Neagra va incepe la sfarsitul lui 2012, au anuntat premierul rus Vladimir Putin si directorul general al Gazprom, Aleksei Miller.

"Ar fi de dorit sa fie lansata constructia la sfarsitul anul viitor", a spus Putin vineri, in cursul unei discutii cu Miller.

"Bine, asa vom face", a raspuns directorul Gazprom.

Initial, constructia tronsonului submarin urma sa fie lansata la inceputul lui 2013.

Cu o capacitate de 63 miliarde metri cubi de gaz, South Stream va lega Rusia de Europa Centrala si de Est pe sub Marea Neagra. Partea submarina a conductei va avea 900 kilometri si acest tronson va traversa zonele economice rusa, bulgara si turca. Pentru construirea partii terestre sunt analizate mai multe rute, ce trec prin statele UE.

Anul trecut, Gazprom si Transgaz au ajuns la concluzia ca este fezabila construirea unei parti a gazoductului South Stream prin Romania. La 13 octombrie 2010, Gazprom si Transgaz au semnat un memorandum de intentie pentru a pregati un studiu de fezabilitate privitor la construirea unui tronson din South Stream prin Romania. Urmatoarea etapa ar fi ca Rusia si Romania sa semneze un acord pentru construirea unei sectiuni din South Stream prin Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Gazprom Rusia, #conducta Gasprom Ucraina, #Gazprom Turcia , #Companii energetice