Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Consiliul Concurentei analizeaza preluarea Petrom LPG de catre Crimbo Gas

Consiliul Concurentei analizeaza preluarea Petrom LPG de catre Crimbo Gas


Distribuitorul de gaz petrolier lichefiat Crimbo Gas ar putea prelua firma Petrom LPG de la grupul OMV Petrom, trazactia fiind analizata in prezent de catre Consiliul Concurentei.

"Preluarea controlului de catre Crimbo Gas International se face prin achizitionarea majoritatii actiunilor (99,9%) companiei Petrom LPG de la OMV Petrom", se arata intr-un comunicat al Consiliului Concurentei.

Grupul olandez SHV Gas a preluat Crimbo Gas in 2008 de la Cristi Borcea, dar s-a retras apoi de pe piata romaneasca, iar datele actuale ale Registrului Comertului arata ca asociatii Crimbo Gas International sunt Elena Borcea, cu 50% din partile sociale, si Corneliu George Gadoiu, tot cu 50%.

Activitatea Petrom LPG include imbutelierea de GPL, in fabricile de imbuteliere de la Negoiesti (Prahova) si Timisoara, precum si distributia de butelii in intreaga tara, vanzarea si distribuirea de propan, vanzarea si distribuirea de GPL auto.

Prin aceasta tranzactie, Petrom iese de pe piata imbutelierii si distributiei directe, insa va continua sa produca GPL si sa vanda butelii si GPL auto prin intermediul benzinariilor.

Petrom iese de pe piata imbutelierii si distributiei de GPL

De ce a iesit Petrom de pe piata de GPL

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1298 ori