Consiliul Concurentei a incheiat investigatia in sectorul energiei si gazelor

Marti, 29 Mai 2012, ora 15:45
1276 citiri
Consiliul Concurentei a incheiat investigatia in sectorul energiei si gazelor

Rezultatele investigatiei Consiliului Concurentei in sectorul energiei electrice vor fi prezentate in aceasta vara, iar cele ale investigatiei din sectorul gazelor naturale la inceputul anului 2013, a declarat presedintele CC, Bogdan Chiritoiu.

"In ceea ce priveste investigatia pe segmentul energie electrica, in vara aceasta intentionam sa prezentam concluziile, sa le lansam in dezbatere. Investigatia pe gaze este de-abia pornita, asteptam concluziile la inceputul anului viitor", a spus Bogdan Chiritoiu.

Presedintele CC a mentionat ca in investigatia privind contractele bilaterale ale Hidroelectrica, Comisia Europeana analizeaza pretul, iar autoritatea romana de concurenta analizeaza volumele si duratele.

Consiliul Concurentei a declansat, in luna martie a acestui an, o investigatie pe piata energiei electrice care vizeaza toate contractele bilaterale incheiate de Hidroelectrica.

In luna septembrie a anului trecut, Consiliul Concurentei a declansat o investigatie privind o posibila intelegere intre 17 companii pentru a participa cu oferte trucate, individuale si in asociere, la opt licitatii organizate de Transgaz si Romgaz, in perioada 2009 - 2011, pentru atribuirea unor contracte de racorduri de gaze naturale si lucrari de modernizare si intretinere a instalatiilor aferente.

Investigatia a fost extinsa in noiembrie 2011 si a inclus alte sase companii astfel ca, in prezent, se refera la 11 licitatii organizate de Transgaz si Romgaz si sunt suspectate 23 de companii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Consiliul Concurentei investigatii, #investigatii sector energie gaze, #CC finalizare investigatii energie , #Companii energetice