Compania CEZ are cel mai bun management din Europa Centrala si de Est

Miercuri, 30 Mai 2007, ora 02:00
1199 citiri

Compania energetica CEZ a fost desemnata, pentru al doilea an consecutiv, cea mai bine condusa companie din Europa Centrala si de Est, de catre revista economica Euromoney.

Studiul, realizat anual de catre publicatia Euromoney printre analisti economici si institutii bancare din intreaga Europa Centrala si de Est, a pozitionat compania CEZ pe prima pozitie in randul companiilor cu cea mai convingatoare strategie de dezvoltare. Investitorii si analistii au votat CEZ si in categoria companiilor cu cel mai transparent si cooperativ management din punct de vedere al comunicarii.

In ratingul din 2007, CEZ figureaza si ca fiind compania cu cel mai bun management in Republica Ceha si in intregul sector energetic din Europa Centrala si de Est. Aceasta este urmata de Telefonica O2 (comunicatii), tot din Cehia, Bulgarian - AmericanCreditBank (finante - banci), din Bulgaria, Ceska sporitelna (finante - banci), Republica Ceha, si Globe Trade Center (constructii si imobiliare), Polonia.

Euromoney este de 35 de ani, una dintre cele mai prestigioase publicatii economice din lume, cu cititori din Europa si pana in Asia si acoperind domenii extrem de variate prin analize minutioase, interviuri si studii independente.

Grupul CEZ este unul dintre cei mai puternici producatori, furnizori si distribuitori de energie din Europa, atat din punct de vedere al capacitatilor operationale cat si din punct de vedere al numarului de clienti deserviti. Grupul CEZ este un jucator cheie pe piata de energie electrica a Europei Centrale si este al doilea mare exportator de energie din Europa.

Grupul CEZ acopera domenii industriale variate, pornind de la extractia de materii prime, generarea de energie, distributia de energie si pana la comercializarea energiei electrice si termice, precum si a produselor auxiliare. In iunie 2006, grupul cuprindea 96 de companii, din care 24 firme straine.

CEZ Romania, filiala a grupului ceh CEZ, a fost infiintata in 2005, prin achizitionarea pachetului majoritar de actiuni ale companiei Electrica Oltenia. Domeniul de activitate al companiei este distributia si furnizarea energiei electrice.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)