Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Comisia Europeana: Transelectrica si OPCOM, suspectate de politici anticoncurentiale

Comisia Europeana: Transelectrica si OPCOM, suspectate de politici anticoncurentiale


Autoritatile antitrust din Uniunea Europeana investigheaza daca bursa de energie OPCOM si compania Transelectrica nu blocheaza investitorii straini pe piata de electricitate din Romania.

CE analizeaza daca OPCOM ar putea discrimina companiile din cauza nationalitatii lor sau a locului in care functioneaza, ceea ce incalca articolul 102 din Tratatul de Functionare a Uniunii Europene (TFUE).

Deschiderea procedurii nu inseamna o antepronuntare asupra rezultatului investigatiei ci doar ca CE va efectua o investigatie aprofundata, informeaza un comunicat al executivului comunitar dat publicitatii marti la Bruxelles.

Comisia investigheaza solicitarea OPCOM ca toti participantii la piata de tranzactionare a energiei sa aiba un numar de inregistrare pentru TVA in Romania si, in consecinta, sa aiba sediul in Romania.

Practica respectiva de afaceri ar putea creste costul participarii traderilor straini la piata de tranzactionare a energiei si i-ar putea descuraja pe acestia sa intre pe piata vanzarii de energie electrica din Romania, reducand astfel lichiditatile din piata si eficienta acesteia.

Tranzactionarea energiei electrice este cruciala pentru formarea transparenta a preturilor din domeniu, apreciaza CE in comunicatul citat.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1306 ori