Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Coca-Cola HBC a inaugurat la Ploiesti o centrala de cogenerare termica

Coca-Cola HBC a inaugurat la Ploiesti o centrala de cogenerare termica

Coca-Cola Hellenic Bottling Company (HBC) a inaugurat, miercuri, la Ploiesti, o centrala de cogenerare termica, prima dintr-o serie de 15 astfel de unitati, care urmeaza sa fie introduse in 12 de tari.

Potrivit companiei, noua centrala este eficienta din punct de vedere termic si are ca scop reducerea cu peste 20% a emisiilor de dioxid de carbon, informeaza Mediafax.

Centrala, construita in parteneriat cu compania energetica ContourGlobal, este instalata la fabrica de imbuteliere detinuta de Coca-Cola la Ploiesti.

Dezvoltarea centralei de la Ploiesti urmeaza unui proiect-pilot, derulat in Ungaria, in 2006.

Cele doua companii au anuntat ca vor deschide alte trei centrale similare in acest an.

Totodata, imbuteliatorul Coca-Cola a anuntat si deschiderea, tot la Ploiesti, a unui depozit inteligent, complet automatizat, primul de acest gen din Romania.

Acest sistem preia produsele paletizate de la sase linii de productie, prin intermediul benzilor transportatoare, si permite depozitarea si recuperarea stocurilor cu ajutorul a 11 macarale automatizate.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2326 ori
Citeste mai multe desprecentrala coca cola inaugurare ploiesti termica