Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Clauza de forta majora la Hidroelectrica, mentinuta de Curtea de Apel Bucuresti

Clauza de forta majora la Hidroelectrica, mentinuta de Curtea de Apel Bucuresti


Curtea de Apel Bucuresti a hotarat joi mentinerea aplicarii clauzei de forta majora in contractul existent intre Hidroelectrica si Energy Holding, pana la judecarea pe fond a litigiului dintre producatorul de electricitate si Camera de Comert si Industrie a Romaniei.

"Hidroelectrica a actionat Camera de Comert in instanta, pentru a solicita suspendarea executarii unei Rezolutii prin care Biroul de Conducere al CCIR a dispus retragerea Avizului de existenta a fortei majore, care fusese eliberat in 27 septembrie 2011 pentru contractul incheiat cu Energy Holding", precizeaza compania intr-un comunicat transmis vineri.

De asemenea, Hidroelectrica arata ca avize similare, care certificau existenta situatiei de forta majora, au fost emise pentru toate contractele de furnizare a energiei electrice derulate de catre companie, astfel incat Hidroelectrica SA a furnizat tuturor beneficiarilor de contracte doar energia obtinuta in hidrocentralele proprii.

"Cererea de interventie a Energy Holding in acest proces, in apararea CCIR, a fost respinsa de catre instanta de judecata, sentinta pronuntata joi putand fi atacata cu recurs in termen de 5 zile de la comunicare", se mai spune in comunicat.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 1803 ori