Clauza de forta majora la Hidroelectrica, mentinuta de Curtea de Apel Bucuresti

Vineri, 16 Decembrie 2011, ora 18:47
2063 citiri
Clauza de forta majora la Hidroelectrica, mentinuta de Curtea de Apel Bucuresti

Curtea de Apel Bucuresti a hotarat joi mentinerea aplicarii clauzei de forta majora in contractul existent intre Hidroelectrica si Energy Holding, pana la judecarea pe fond a litigiului dintre producatorul de electricitate si Camera de Comert si Industrie a Romaniei.

"Hidroelectrica a actionat Camera de Comert in instanta, pentru a solicita suspendarea executarii unei Rezolutii prin care Biroul de Conducere al CCIR a dispus retragerea Avizului de existenta a fortei majore, care fusese eliberat in 27 septembrie 2011 pentru contractul incheiat cu Energy Holding", precizeaza compania intr-un comunicat transmis vineri.

De asemenea, Hidroelectrica arata ca avize similare, care certificau existenta situatiei de forta majora, au fost emise pentru toate contractele de furnizare a energiei electrice derulate de catre companie, astfel incat Hidroelectrica SA a furnizat tuturor beneficiarilor de contracte doar energia obtinuta in hidrocentralele proprii.

"Cererea de interventie a Energy Holding in acest proces, in apararea CCIR, a fost respinsa de catre instanta de judecata, sentinta pronuntata joi putand fi atacata cu recurs in termen de 5 zile de la comunicare", se mai spune in comunicat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#hidroelectrica, #Hidroelectrica Curte Apel, #clauza forta majora Hidroelectrica , #Companii energetice