Chinezii vor construi noul grup energetic de la Rovinari

Miercuri, 09 Mai 2012, ora 18:59
1675 citiri
Chinezii vor construi noul grup energetic de la Rovinari

Compania chineza China Huadian Engineering Co. Ltd. a fost selectata sa realizeze noul grup de producere a energiei de 500 MW de la Complexul Energetic (CE) Rovinari.

Societatea si investitorul selectat urmeaza apoi sa negocieze si sa semneze un memorandum de intelegere, etapa estimata a se finaliza la sfarsitul lunii iunie 2012.

De asemenea, urmeaza sa fie intocmit noul studiu de fezabilitate si sa se faca evaluarea aporturilor in natura, cu termen de finalizare in luna septembrie 2012, iar o alta etapa este inregistrarea societatii mixte de tip IPP si obtinerea autorizatiilor, avizelor si certificatelor necesare pentru inceperea efectiva a constructiei noii centrale, cu termen de finalizare in luna martie 2013.

Punerea in functiune a noului grup energetic de minim 500 MW este estimata la sfarsitul anului 2015.

Complexul Energetic Rovinari intentioneaza sa construiasca un grup energetic nou de 500 de MW, cu cazan cu ardere pulverizata cu parametri supracritici, utilizand drept combustibil de baza lignitul, care se va amplasa pe locul a doua grupuri de cate 200 MW existente la Termocentrala Rovinari, respectiv blocurile energetice nr. 1 si 2, puse in functiune in perioada 1972-1973, in prezent dezafectate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#constructie grup energetic Rovinari, #grup energetic CE Rovinari, #investitor CE Rovinari, #investitie chineza CE Rovinari , #Companii energetice