CEZ a inceput constructia etapei a doua a parcului eolian de 600 MW din Dobrogea

Miercuri, 30 Iunie 2010, ora 11:18
1959 citiri
CEZ a inceput constructia etapei a doua a parcului eolian de 600 MW din Dobrogea

Compania energetica CEZ din Cehia a inceput constructia etapei a doua, cea de la Cogealac, a parcului eolian de 600 MW pe care il dezvolta in judetul Constanta, cu aproape trei luni intarziere fata de cum fusese planificat initial, a declarat directorul general al CEZ Romania, Jan Veskrna, potrivit NewsIn.

"Initial, trebuia sa incepem lucrarile la etapa a doua, cea de la Cogealac, in luna aprilie, deci avem un delay de trei luni. (Lucrarile au fost ingreunate intrucat Primaria Cogealac a dat compania in judecata, n.r.). Am demarat constructia drumurilor, pregatim terenul, nu mai puteam astepta, pentru ca fiecare luna de intarziere ne costa. Vom castiga procesul, este riscant intr-adevar, insa stim ca avem dreptate", a declarat Jan Veskrna.

De asemenea, CEZ a ridicat deja pana acum 115 turbine eoliene din cele 139 prevazute in cadrul primei etape, cea de la Fantanele.

"In luna septembrie, vor fi instalate toate cele 139 turbine la Fantanele. In prezent, avem ridicate 115 turbine. Turbinele se conecteaza etapizat la Sistemul Energetic National, cam o turbina pe zi. Pana acum, avem 20 MW pusi in functiune, insa in septembrie toate turbinele vor fi operationale", a afirmat directorul general al CEZ Romania.

Grupul CEZ construieste in Romania, in zona Dobrogei, judetul Constanta, cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa, cu o capacitate instalata de 600 MW, reprezentand aproximativ dublul capacitatii de extindere a celui mai mare parc eolian existent acum in Europa si aproape triplu fata de cel mai mare parc eolian operational in prezent in Europa.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cez, #constructie, #dobrogea, #eolian, #etapa, #parc , #Companii energetice