ArcelorMittal: Vrem volume mari de energie, dar respectam legislatia

Luni, 26 Martie 2012, ora 14:02
1468 citiri
ArcelorMittal: Vrem volume mari de energie, dar respectam legislatia

ArcelorMittal sustine ca urmareste sa-si asigure volume mari de energie la preturi competitive, iar acuzatiile din partea presei si a celorlalti participanti la piata cu privire la contractele pe care vrea sa le incheie compania sunt nefondate.

In urma cu doua saptamani, Mittal a depus o oferta de cumparare de energie pe bursa OPCOM pentru un contract pe doi ani, la un pret rezultat dintr-o formula. Potrivit mai multor participanti la piata de profil, din acea formula reiesea un pret de 170-180 de lei pe MWh, cu 25% sub media pietei.

Surse din domeniu sustin ca Nuclearelectrica ar fi trebuit sa raspunda la aceasta oferta, insa licitatia a fost anulata, pentru ca producatorul nuclear nu avea suficienta energie disponibila.

"In procesele de negociere si incheiere a contractelor de furnizare, inclusiv cele de asigurare a necesarului de energie, ArcelorMittal isi propune sa obtina preturi competitive si sa isi securizeze volumele mari de care are nevoie. Aceste elemente sustin, in mod continuu si pe un fundament solid, afacerea, in orice tara in care isi desfasoara operatiunile".

"ArcelorMittal este un mare consumator de energie iar acesta este, cu siguranta, un element care trebuie luat in considerare atunci cand se evalueaza corectitudinea contractelor pe care le incheiem", potrivit unui comunicat al Mittal.

Oficialii combinatului sustin ca in toate procesele de negociere si incheiere a contractelor, ArcelorMittal respecta pe deplin legislatia si reglementarile aplicabile, in consens cu politica sa de integritate.

"ArcelorMittal isi exprima dezamagirea fata de acuzatiile aparute in presa romana si de cele venite din partea altor participanti de pe piata, care pun sub semnul intrebarii contractele ce respecta pe deplin principiile deja amintite".

"Larga mediatizare a acestor scenarii si "usurinta" cu care par sa fi fost acceptate, au un impact semnificativ asupra predictibilitatii si sigurantei legale, aspecte fundamentale pentru operatiunile noastre. Suntem ingrijorati de ceea ce pare a fi o "campanie orchestrata" si care nu are nicio baza ori substanta unor argumente corecte", se mai arata in comunicat.

"Supozitiile facute impotriva companiei noastre ii afecteaza reputatia si, in final, risca sa aiba un impact negativ asupra viabilitatii acesteia in Romania.", au mai spus reprezentantii Mittal.

ArcelorMittal este al doilea mare consumator de electricitate din Romania, dupa Alro Slatina.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Arcelor Mittal Galati investitii, #Arcelor Mittal volume energie, #Arcelor Mittal acuzatii , #Companii energetice