Analist: Pretul petrolului este dictat de interesele ascunse ale rusilor si sauditilor, nu de OPEC

Marti, 20 Septembrie 2016, ora 18:15
7571 citiri
Analist: Pretul petrolului este dictat de interesele ascunse ale rusilor si sauditilor, nu de OPEC
Foto: Socar

Declaratiile facute de diversi ministri ai petrolului din tarile membre ale cartelului OPEC au declansat o noua perioada de volatilitate in piata, dar analistul Cristoph Eibl crede ca adevarul este ascuns de ochii publicului, totul fiind doar o furtuna intr-un pahar cu apa.

"Adevaratul joc se desfasoara in spatele cortinei si are de-a face atat cu interesele Arabiei Saudite, cat si cu cele ale Moscovei", sustine Cristoph Eibl, director executiv al Tiberius Asset Management, pentru postul american CNBC.

Sauditii si rusii au anuntat in mai multe randuri demararea negocierilor pentru inghetarea sau reducerea productiei de petrol, dar niciodata nu s-a intamplat nimic concret.

Afirmatiile de genul acesta au doar efecte pe termen scurt, nu influenteaza cu adevarat piata si nu rezolva problema, iar sedintele OPEC influenteaza cu atat mai putin mersul lucrurilor.

Pretul este dictat in continuare de jocuri de culise, crede Eibl, iar pretul petrolului nu isi va reveni prea curand, in aceste conditii.

#pret petrol, #cote productie OPEC, #piata energie, #previziuni pret petrol 2017, #productie petrol Rusia , #Companii energetice