Actiunile Repsol sunt in crestere dupa descoperirea unui zacamant de petrol

Miercuri, 09 Noiembrie 2011, ora 08:45
1262 citiri
Actiunile Repsol sunt in crestere dupa descoperirea unui zacamant de petrol
SURSA: bloomberg.com

Repsol, cea mai mare companie energetica din Spania, a crescut cat intr-un an, dupa ce subsidiara sa din Argentina a descoperit cel mai mare zacamant de petrol din Patagonia.

YPF, compania care controleaza Repsol, a spus, marti, ca testele din campurile petroliere Loma La Lata indica un zacamant de 927 de milioane de barili, dupa ce, in mai. descoperisera doar 150 de milioane, potrivit Bloomberg.

Actiunile Repsol au crescut cu 1,43 euro sau 6,9 procente, la 22,34 euro pe actiune in Madrid, cel mai mare castig din ultimele 18 luni. YPF a inchis cu o crestere de 10%, cel mai mare castig din decembrie 2010.

YPF produce mai mult de 50% din petrolul argentinian si isi mareste capacitatea de explorare pentru a combate declinul de productie de anul trecut. Compania are o rezerva de petrol anuala completa pentru prima oara dupa 13 ani.

Aceasta descoperire va duce la scumpirea pretului setat de Argentina pentru petrolul crud si produsele de rafinarie.

Repsol va continua sa investeasca mai multi bani in exploare, dar este prea devreme ca sa stim suma exacta a investitiilor in noile campuri, potrivit purtatorului de cuvant al companiei, Kristian Rix .

#descoperiri campuri petroliere, #descoperiri Repsol, #investitii Repsol, #Repsol Argentina , #Companii energetice