Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

500 de angajati de la Termoelectrica ar putea fi disponibilizati in 2012

500 de angajati de la Termoelectrica ar putea fi disponibilizati in 2012


Disponibilizarile de la Societatea Comerciala de Producere a Energiei Termice Termoelectrica Bucuresti vor fi facute conform unui proiect de hotarare publicat pe site-ul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.

Reducerea numarului de salariati se va realiza in doua etape, prima fiind la 30 iunie 2012, si va viza 200 de persoane, si a doua la 30 noiembrie, pentru 300 de persoane.

In bugetul de venituri si cheltuieli al Termoelectrica au fost prevazute numai pana in iunie sume aferente celor 200 de persoane ca si salariati si, de aceea, se mentioneaza in Nota de Fundamentare, este necesara promovarea de urgenta a actului normativ.

Sumele ce vor fi alocate de la bugetul de stat/bugetul asigurarilor de somaj, in 2012, 2013 si 2014 pentru aceste disponibilizari vor fi de 2,201 milioane lei, 8,802 milioane lei si, respectiv, 6,602 milioane lei.

Persoanele disponibilizate vor beneficia de prevederile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 116/2006 privind protectia sociala acordata persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate ca urmare a restructurarii si reorganizarii unor societati nationale, regii autonome, companii nationale si societati comerciale cu capital majoritar de stat, precum si a societatilor comerciale si regiilor autonome subordonate autoritatilor administratiei publice locale, cu modificarile si completarile ulterioare.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1256 ori