Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

15% din actiunile Complexului Energetic Oltenia ar putea fi listate la BVB

15% din actiunile Complexului Energetic Oltenia ar putea fi listate la BVB


Ministerul Economiei a trasat cateva obiective pentru Complexul Energetic Oltenia: efectuarea unei majorari de capital, listarea la bursa a unui pachet de 15% din actiunile companiei si reducerea numarului persoanelor cu functii de conducere.

Complexul Energetic Oltenia a fost infiintat in urma cu trei luni prin fuziunea termocentralelor Turceni, Rovinari si Craiova cu producatorul de carbune Societatea Nationala a Lignitului Oltenia Targu-Jiu.

De asemenea, compania ar putea fi implicata "in limitele sale de competenta", alaturi de autoritatile publice locale, in implementarea strategiei de dezvoltare regionala si judeteana, se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei, actionarul majoritar al companiei.

Guvernul intentioneaza sa modifice legislatia privind exproprierea pentru cauze de utilitate publica si sa acorde garantii de la Eximbank investitiile intr-o unitate de productie a electricitatii din companie.

Guvernul s-a angajat fata de Fondul Monetar International, Comisia Europeana si Banca Europeana sa vanda pana in prima parte a anului viitor, prin licitatie publica, pachetul majoritar de actiuni al Complexului Energetic Oltenia.

Negocierile cu FMI, un succes pentru Romania?

CE Oltenia va aloca peste 114 milioane lei pentru certificate CO2 in 2012

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1032 ori