Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Numarul certificatelor verzi tranzactionate pe OPCOM, in crestere cu peste 60% fata de aprilie

Numarul certificatelor verzi tranzactionate pe OPCOM, in crestere cu peste 60% fata de aprilie


Numarul certificatelor verzi tranzactionate in prima sesiune din mai 2013 pe Piata Centralizata a Certificatelor Verzi s-a ridicat la 113.623 unitati, conform datelor publicate de operatorul pietei de energie OPCOM.

In prima sesiune din mai au fost lansate opt oferte de cumparare si 61 de vanzare. Pretul de inchidere a fost de 170 lei/certificat.

Certificatul Verde este un document care atesta o cantitate de 1 MWh de energie electrica produsa din surse regenerabile de energie.

Sursele regenerabile eligibile sa participe in sistemul de tranzactionare a Certificatelor Verzi sunt energie hidro utilizata in centrale cu o putere instalata de cel mult 10 MW, energie eoliana, energie solara, energie geotermala si gazele combustibile asociate, biomasa, biogaz, gaz de fermentare a deseurilor si gaz de fermentare a namolurilor din instalatiile de epurare a apelor uzate.

Cota anuala obligatorie pentru 2013 este de 9% din energia electrica furnizata de fiecare furnizor consumatorilor finali.

Nivelul tintelor nationale privind ponderea de energie electrica in consumul final de energie electrica in perspectiva anilor 2015 si 2020 este de 35% si, respectiv, 38%.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 2110 ori