Factura la energie va scadea la jumatate dupa reducerea numarului de certificate verzi

Marti, 02 Aprilie 2013, ora 15:07
1997 citiri
Factura la energie va scadea la jumatate dupa reducerea numarului de certificate verzi

Modificarile aduse Legii 220 in privinta scaderii numarului de certificate verzi va reduce factura platita de consumatorul final cu 50% pentru energia regenerabila, a declarat ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita, marti, la o conferinta de presa.

"Modificarile aduse Legii 220 in privinta scaderii numarului de certificate verzi va reduce factura platita de consumatorul final cu 50%, la capitolul energie regenerabila din factura", a afirmat Constantin Nita.

Noile prevederi ale Legii 220 presupun suspendarea pentru trei ani si jumatate a sistemului alocarii de certificate verzi pentru producatorii de energie din resurse regenerabila.

"Legea se refera la suspendarea ei pentru 3 ani si jumatate, pana la 1 ianuarie 2017. Astfel, sistemul de certificate va presupune alocarea unui certificat verde pentru energia eoliana, un certificat pentru hidro, doua certificate verzi pentru energia solara. Restul vor fi pastrate intr-un cos de ANRE, prin legislatie secundara. Se va calcula pentru fiecare investitor cate certificate va avea in 2017. Numarul de certificate probabil, in legislatia secundara, se va prevedea si pot fi scontate la banca sau pot fi preluate ca valoare dupa 1 ianuarie 2017", a adaugat ministrul delegat pentru Energie.

#pret energie Romania, #factura energie electrica, #certificate verzi, #energie regenerabila Romania , #Certificate verzi