Viitoarea uzina siderurgica de la Oltenita va avea o productie de 700.000 tone pe an de otel lichid

Miercuri, 21 Iulie 2010, ora 18:25
2034 citiri
Viitoarea uzina siderurgica de la Oltenita va avea o productie de 700.000 tone pe an de otel lichid

Uzina siderurgica pe care Transdanube Industries SRL o va construi la Oltenita, proiect in valoare de 150 milioane euro, va avea o productie de 700.000 tone pe an de otel lichid, avand in vedere ca terenul pe care se dezvolta uzina va fi extins cu inca 14 hectare, a declarat CEO-ul companiei, informeaza NewsIn.

"Proiectul se construieste pe o suprafata de 21 de hectare. Vrem sa mai achizitionam un teren cu o suprafata de 14 hectare, langa cel pe care deja il detinem, pe care autoritatile locale il scot la vanzare. Acest lucru ne va pemite marirea capacitatii de productie la 700.000 tone pe an de otel lichid, din care jumatate vom exporta", a declarat miercuri seful companiei, Tommaso Serrano.

Investitorii au demolat miercuri, prin implozie, cele trei turnuri ale fostei centrale termice zonale, moment ce marcheaza finalizarea etapei de demolare.

"Constructia propriu-zisa a uzinei va incepe la inceputul lui 2011, dupa ce vom primi autorizatiile de constructie, urmand a fi gata in primavara lui 2013. Pana in prezent, am cheltuit 20 de milioane de euro, din care 10 milioane de euro au reprezentat cheltuielile cu achizitia terenului si a statiei electrice Oltenita Sud", a mai spus Serrano.

Acesta a mai a precizat ca viitoarea unitate de productie va avea un consum ridicat de energie electrica, de maxim 60-65 MWh, motiv pentru care compania energetica Enel va trebui sa intareasca reteaua de distributie a energiei electrice.

Tommaso Serrano estimeaza, totodata, ca, la sfarsitul anului 2013, dupa intrarea in productie a uzinei, Transdanube Industries SRL va avea o cifra de afaceri de 250 milioane euro.

Managementul de proiect este furnizat de VWN Steel Solution, companie cu peste 20 de ani de experienta in industria otelului.

Totodata, parteneri in cadrul acestei investitii sunt Grupul Danieli din Italia, BCP Bucuresti si ISPE (Institutul de Studii si Proiectari Energetice).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#lichid, #otel, #productie, #siderurgica, #uzina , #stiri Enel