Sindicalistii din energie continua protestele

Marti, 15 Septembrie 2009, ora 15:42
2652 citiri
Sindicalistii din energie continua protestele

Sindicalistii din energie vor continua protestele, pentru ca sunt nemultumiti de rezultatul discutiilor avute cu Ministerul Economiei (ME), a declarat marti pentru NewsIn presedintele Federatiei Univers, Adolf Muresan.

"Am avut discutii cu Florin Marza, Tudor Serban si Dan Adrian Ciontea, de la Ministerul Economiei. Le-am spus care sunt revendicarile noastre. Ei ne-au asigurat ca unele dintre acestea au inceput deja sa fie rezolvate. De exemplu, transformarea SISE Moldova din sucursala a Electrica Serv in filiala a Electrica SA deja a inceput. Apoi, am avut intalniri cu directorii generali ai SMART si Transelectrica si se preconizeaza internalizarea SMART si a Teletrans. Ministerul Economiei accepta aceasta internalizare si urmeaza sa o puna pe hartie", a spus Adolf Muresan.

Adolf Muresan a mai afirmat ca se vor reanaliza veniturile pe sase luni ale filialelor de distributie si furnizare (de stat) din cadrul Electrica si ca acestora li se vor aloca bani mai multi pentru modernizare, investitii si mentenanta.

"Au promis ca vor initia un act normativ, un proiect de lege care sa opreasca vanzarea pachetelor de actiuni catre salariatii fostelor Electrice ce au fost privatizate si apoi aceasta vanzare sa fie reluata pentru toti angajatii, inclusiv pentru cei ai fostei Electrica Oltenia (achizitionata de CEZ, n.r.). Dar nu suntem multumiti, pichetarile vor continua si miercuri si joi, iar negocierile cu ministerul Economiei vor continua, inclusiv pe tema infiintarii celor doua companii ce vor rezulta din reorganizarea sectorului energetic. Nu am luat o decizie anume. Noi vrem sa vedem niste acte concrete, referitor la ce ni s-a promis", a spus Adolf Muresan.

La randul sau, secretarul de stat din ME, Tudor Serban, a spus, pentru NewsIn, ca "trebuie sa gaseasca solutii la aceste probleme ale sindicalistilor".

Sindicalistii
protesteaza in special fata de infiintarea celor doua companii rezultate din reorganizarea sectorului energetic, companii din care vor face parte Electrica, Nuclearelectrica, Hidroelectrica, Termoelectrica, SNLO, CNH Petrosani si Romgaz, prin termocentrala de la Iernut.

Circa 600 de sindicalisti din Federatia Univers au pichetat marti, intre orele 12.00 si 14.00, sediile ME, ANRE, Electrica, Enel, CEZ si E.ON din Capitala, protestand intre altele si fata de nerespectarea contractelor de privatizare, a declarat marti, pentru Agentia NewsIn, presedintele Federatiei Univers, Adolf Muresan.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
România are peste 242.000 de clădiri publice al căror consum este peste 200-250 kWh/metrul pătrat, iar media recomandată la nivel european este de 140kWh/metrul pătrat, se arată într-un...
#sindicalisti, #proteste, #energie, #ministerul, #economiei , #stiri Enel