Seful Enel va conduce si asociatia europeana a energiei

Marti, 14 Iunie 2011, ora 17:15
1556 citiri
Seful Enel va conduce si asociatia europeana a energiei

CEO Enel, Fulvio Conti, a fost ales la conducerea asociatiei europene din sectorul energetic, Eurelectric, conform NewsIn.

Numirea sa a avut loc la intalnirea consiliului de administratie al Eurelectric, ca urmare a organizarii la Stockholm a Conferintei Anuale a asociatiei.

"Asigurarea de investitii solide si suficiente in tehnologiile si infrastructura energetica din Europa este cruciala pentru a furniza cetatenilor europeni energie sigura, accesibila, fara emisii de carbon, in urmatoarele decenii. Aceste investitii necesita doua lucruri: un cadru de reglementare stabil si predictibil pe termen lung si un nivel al pietelor care sa permita si sa rasplateasca proiectele eficiente si inovatoare", a declarat presedintele Eurelectric, Fulvio Conti.
In plus, consiliul de administratie al Eurelectric l-a numit pe Tomasz Zadroga, presedinte si director general executiv al grupului energetic PGE din Polonia, drept vicepresedinte al Eurelectric. Conti si Zadroga si-au preluat deja noile atributii, alaturandu-se vicepresedintelui Johannes Teyssen (director general al grupului german E.ON), ales anul trecut.
Euelectric este o asociatie care apara interesele sectorului energetic european, de-a lungul intregului lant valoric: generare, transport, distributie si vanzare de electricitate. Eurelectric grupeaza asociatiile nationale de electricitate, acolo unde exista astfel de institutii, sau companii energetice de top din fiecare tara. In prezent, asociatia are 33 de membri cu drepturi depline, ce includ atat cele 27 de state membre UE, cat si candidati ce negociaza aderarea la Comunitate si alte tari europene membre OECD.
Eurelectric are, de asemenea, 22 de membri afiliati fara drept de vot, care reprezinta industria energetica din restul Europei, bazinul Mediteranei si alte continente. Membrii si observatorii cu drepturi depline ce reprezinta afiliati europeni si mediteraneeni au un loc in consiliul de administratie, cel mai important organ de decizie al asociatiei. Exista de asemenea 12 membrii asociati din sectorul energetic si 24 de companii asociate din alte sectoare, cu interese sau legaturi cu domeniul energetic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#enel, #asociatie energie, #fulvio conti, #eon , #stiri Enel