Seful Enel promite investitii de 280 mil euro in reteaua de electricitate

Vineri, 20 Mai 2011, ora 14:48
1605 citiri
Seful Enel promite investitii de 280 mil euro in reteaua de electricitate

Directorul general al Enel Romania, Luca D'Agnese, a declarat vineri, intr-o intalnire cu presa, ca grupul energetic va investi in acest an circa 280 milioane euro in reteaua de distributie energie electrica, suma asemanatoare celei de anul trecut, anunta NewsIn.

"Cea mai mare parte din investitii, peste 95%, va merge in reteaua de distributie (cabluri, transformatoare, etc), iar restul in casieriile noastre.

Dintre filiale, peste 53%, dar mai putin de 60% din bugetul alocat investitiilor va merge in Electrica Muntenia Sud. Anul trecut, bugetul pentru investitii s-a ridicat la 280 milioane euro si fusese impartit astfel: 50% in Electrica Muntenia Sud si cealalta jumatate la celelalte filiale", a afirmat Luca D'Agnese.

Totodata, reprezentantul Enel Romania a declarat ca strategia companiei se bazeaza pe dezvoltarea de proiecte noi.

"Cele trei mari proiecte in care suntem implicati in Romania - reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda, termocentrala Braila (800 MW) si termocentrala Galati - sunt de ajuns.

Acestea depasesc in total 5 miliarde euro si ar avea 3.000 MW instalati. Nu avem in vedere alte proiecte (...) Nu suntem nici interesati sa cumparam pachete minoritare la diverse societati", a mentionat seful Enel Romania.

Compania Enel a investit peste 1,8 miliarde de euro in Romania, de la intrarea sa pe piata locala, in 2005. In 2010, Enel Romania a avut un profit net de 78 milioane euro si venituri de 970 milioane euro.

Enel si-a planificat investitii de 800 milioane euro in Romania, in perioada 2011-2015, in sectorul de distributie energie electrica. In total, Enel intentioneaza sa investeasca in aceasta perioada 31 miliarde euro la nivel global.

#enel, #sef enel, #investitii electricitate, #investitie electricitate, #investitie retea electricitate , #stiri Enel