Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Retelele de electricitate din Romania necesita investitii de 5 mld euro

Retelele de electricitate din Romania necesita investitii de 5 mld euro

Retelele de electricitate din Romania necesita investitii de pana la 5 miliarde euro, in reparatii capitale ale statiilor vechi de 25-30 de ani, in inlocuirea liniilor si stalpilor electrici uzati, precum si a transformatoarelor, a declarat pentru Agentia NewsIn Tudor Serban.

"Aceste investitii sunt foarte mari si nu se pot realiza decat pe termen lung. Si ele trebuie suportate de toti operatorii retelelor de energie electrica din Romania, adica Transelectrica(transportatorul national de electricitate), Electrica SA (detinuta de stat), precum si de furnizorii si distribuitorii de energie privati CEZ, Enelsi E.ON", a declarat pentru NewsIn secretarul de stat din Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Tudor Serban, care este totodata fost director in cadrul Electrica SA.

De asemenea, acesta a precizat ca Romania intentioneaza sa dezvolte in viitor proiecte energetice majore, in energie, petrol si gaze, impreuna cu investitori privati, ce se ridica in total la 20 miliarde euro.

Aici sunt incluse proiecte precum constructia reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda, centrala hidroelectrica cu acumulare prin pompaj Tarnita-Lapustesti, de 1.000 MW, cea de-a doua centrala nucleara, grupul de 500 MW de la Complexul Energetic Craiova, cablul electric submarin dintre Romania si Turcia.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1500 ori
Citeste mai multe despreelectricitate investitii retele romania