Parcurile eoliene Electrica vor functiona din 2012

Miercuri, 09 Martie 2011, ora 15:04
1752 citiri
Parcurile eoliene Electrica vor functiona din 2012

Furnizorul si distribuitorul de electricitate Electrica SA intentioneaza sa puna anul viitor in functiune doua parcuri eoliene de cate 50 MW, unul la Chirnogeni (in judetul Constanta) si altul la Frumusita (judetul Galati), a declarat miercuri directorul de strategie al companiei, Eugen Bradean, citat de NewsIn.

"Avem in plan construirea a doua parcuri eoliene de cate 50 MW, primul in judetul Constanta, la Chirnogeni, iar al doilea in Galati, la Frumusita.

Pentru 2012, ne propunem sa finalizam cel putin unul din ele, astfel incat sa devenim producatori de energie electrica din surse regenerabile", a declarat directorul de strategie generala si afaceri corporatiste al Electrica SA, Eugen Bradean, la Forumul Economic Consiliul de Cooperare al Tarilor din Golf - Romania - Bucuresti: Oportunitati de afaceri in Europa Centrala si de Sud-Est.

Electrica SA este investitor unic la cele doua proiecte.

Investitia totala in cele doua ferme eoliene s-ar putea ridica la circa 200 milioane euro.

Oficialii societatii spuneau anul trecut ca parcul eolian de la Chirnogeni urma sa fie primul pus in functiune undeva la jumatatea lui 2011.

Directorul de dezvoltare al Electrica SA, Marian Geanta, declara in iulie anul trecut, pentru NewsIn, ca Electrica renunta la proiectul parcului eolian de 50 MW pe care vroia sa il construiasca in localitatea Sacele din judetul Constanta, insa ca va continua dezvoltarea celorlalte doua parcuri eoliene de cate 50 MW, din Chirnogeni si Frumusita.

Compania nu a primit aprobare din partea Consiliului de Administratie pentru constructia parcului eolian de 50 MW de la Sacele, intrucat in acea zona sunt mai multe investitori privati care dezvolta astfel de proiecte, CEZ, Enel si cateva firme mai mici.

#parcuri eoliene, #electrica sa, # distribuitor de electricitate, # electricitate , #stiri Enel