Grupul Enel va investi 300 mil euro in infrastructura de distributie

Luni, 15 Iunie 2009, ora 16:46
1729 citiri
Grupul Enel va investi 300 mil euro in infrastructura de distributie

Grupul italian Enel va investi 300 milioane euro, in Romania, in 2009 si 2010, in infrastructura de distributie a energiei electrice, a declarat luni directorul general executiv al Enel, Fulvio Conti, in cadrul unei conferinte de presa, la Bucuresti.

"Investitiile vor viza infrastructura de distributie, adica modernizarea liniilor electrice si a sistemului de control al retelei, dar si echipamentele noi", a spus Fulvio Conti.

Potrivit acestuia, Enel intentioneaza sa pastreze acest nivel de investitii, pentru urmatorii cinci ani, in Romania, de 150 milioane euro anual.

Astfel, Enel ar depasi investitiile anuntate recent, pentru cinci ani, de 700 milioane euro in total.

Fulvio Conti a participat la Conventia si Conferinta Anuala Eurelectric 2009, ce are loc luni si marti in Bucuresti, cu tema "Piete de electricitate 2050: Inteligente, Integrate, Carbon-Neutre".

Recent, compania italiana anuntase ca, in urmatorii cinci ani, Enel va investi aproximativ 700 de milioane euro, pentru modernizarea infrastructurii electrice din regiunile romanesti pe care le deserveste.

Enel este cel mai important investitor privat din sectorul energiei electrice din Romania, dupa preluarea pachetului majoritar la cele trei companii de distributie si furnizare de energie din regiunile Banat, Dobrogea si Muntenia Sud.

In prezent, operatiunile Enel in Romania sunt dezvoltate prin Enel Energie Muntenia si Enel Energie - pentru furnizarea de electricitate, si Enel Distributie Muntenia, Enel Distributie Banat si Enel Distributie Dobrogea care gestioneaza reteaua de energie pentru cele trei regiuni.

In urma achizitiei Electrica Muntenia Sud, compania si-a dublat capacitatea in sectorul de distributie de energie din Romania, ajungand la aproximativ 2,5 milioane de clienti, 93.000 km de retea si circa 5.500 de angajati. 

 

3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
Investițiile la bursă pot fi o modalitate eficientă de a-ți crește veniturile și de a-ți atinge obiectivele financiare pe termen lung, însă este recomandat să ai în vedere câteva...
#distributie, #enel, #infrastructura, #investitii , #stiri Enel