Factura de lumina, la pachet cu asigurarea locuintei

Vineri, 21 August 2009, ora 09:35
1494 citiri
Factura de lumina, la pachet cu asigurarea locuintei

Multi dintre locuitorii Sectorului 5 au platit zilele acestea si o polita de asigurare Astra, pe langa factura de lumina. Asa cum se intampla in fiecare luna, ei au fost anuntati, in urma cu cateva zile, ca urmeaza sa li se incaseze banii pentru electricitate, de catre un reprezentant al Enel.

Numai ca, anuntul de luna aceasta continea mai multe informatii decat de obicei. Locatarii blocurilor erau instiintati, prin biletelul lipit pe usa de la intrare, ca pot plati odata cu lumina si asigurarea obligatorie a locuintei la Astra.

Incasatorul facturii, aceeasi persoana cu agentul de asigurari, nu a dus lipsa de clienti carora le spunea ca "oricum asigurarea locuintei va fi obligatorie de la 1 ianuarie 2010, iar Astra are acum o promotie, pana la sfarsitul lunii, prin care polita costa la jumatate din pretul ei obisnuit".

Si pentru ca auzisera cate ceva despre asigurarea obligatorie, pensionarii au fost cei care au fost primii pacaliti ai incasatorului facturii de lumina. "Daca trebuie, atunci am platit-o, mai ales ca e la reducere ", spunea convinsa, o doamna, locatara a unui bloc din Sectorul 5.

Astfel, clientii Enel care erau acasa in momentul incasarii facturii nu au fost greu de convins, mai ales ca polita se vinde la jumatate de pret. "Asigurarea costa 880 de lei, dar promotia noastra scade pretul la jumatate, iar dumneavoastra nu platiti decat 440 de lei, pentru un an de zile.

Valoarea despagubirilor acordate este de 20.000 de euro si va asigura impotriva calamitatilor, cutremure, inundatii, incendii. Nu va protejaza insa de hoti ", spunea agentul de asigurari in discursul sau. Enel nu stie de Astra Contactati de evz.ro, reprezentantii serviciului de relatii cu publicul al furnizorului de electricitate Enel, din regiunea Muntenia Sud, s-au aratat cel putin surprinsi. Una dintre operatoare ne-a raspuns ca nu au fost informate despre luarea vreunei decizii prin care plata lumii sa vina la pachet cu un contract de asigurare.

"Nu am fost informati despre asa ceva. Dar cum sa vindem noi asigurari? Noi facturam lumina", a raspuns operatoarea Enel. Promotie fara temei legal Intrebati de evz.ro, reprezentantii agentiei Astra din Drumul Taberei, au confirmat ca, pana la sfarsitul lunii, politele de asigurare a locuintei sunt vandute la jumatate de pret, spunand totodata ca "legea se va aplica de la 1 ianuarie 2010, documentul fiind aprobat de Parlamentul Romaniei".

Reprezentantii companiei de asigurari mai spun ca in aceasta perioada, Astra deruleaza o promotie pentru asigurarile de locuinte. Astfel, daca o persoana incheie pana la 1 septembrie, o asigurare obligatorie a locuintei, cu limita de despagubire de 20.000 de euro, va plati jumatate din suma stipulata in lege, adica 10 euro.

Intrebati cand va intra in vigoare asigurarea din moment ce legea se va aplica de la 1 ianuarie 2010, reprezentantii Astra au raspuns ca "nu e nicio problema: dupa incheierea perioadei asigurate de un an, putem face alta asigurare, pe alti bani". O asigurare facultativa a locuintei, cu o valoare asigurata de 60.000 de euro, costa 90 de euro. Potrivit agentilor Astra, polita "acopera toate riscurile". 


Vezi curs valutar BNR la zi pentru euro, dolar si alte valute



#asigurare, #factura, #locuinta, #pret , #stiri Enel