Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Enel vrea sa opereze o centrala nucleara in Romania

Enel vrea sa opereze o centrala nucleara in Romania
Enel evalueaza posibilitatea de a opera o centrala nucleara proiectata in Romania, a declarat directorul general al companiei italiene de electricitate, care crede ca preluarea planuita a rivalului spaniol Endesa va primi aprobarea autoritatilor de control pana in august, scrie Reuters.

Directorul a spus ca exista zvonuri potrivit carora guvernul roman discuta cu o serie de persoane constructia unei noi centrale nucleare si ca apreciaza ca Enel are o experienta semnificativa. "Operam deja o centrala nucleara in Slovacia, avem experienta acolo", a spus acesta.

Directorul Conti a mai declarat ca se asteapta ca, in perioada imediat urmatoare, procesul pentru preluarea companiei spaniole rivale sa fie clarificat si Enel sa poata lansa oferta pentru actiunile Endesa. Acesta a mai estimat ca autoritatile pentru controlul concurentei isi vor da aprobarea in prima parte a verii, ceea ce ar permite lansarea ofertei in august sau septembrie.

Enel se afla pe lista potentialilor investitori pentru constructia reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda. Comisia de negociere pentru constructia reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda trebuie sa analizeze ofertele si sa stabileasca lista investitorilor pana in data de 29 octombrie 2007, urmand ca pana la 31 martie 2008 sa fie inregistrata compania de proiect, potrivit planului de actiuni al Ministerului Economiei si Finantelor (MEF).

Realizarea unitatilor trei si patru de la Cernavoda presupune fonduri de investitii de peste 2,2 miliarde de euro. Fiecare din cele doua reactoare ar urma sa aiba o putere instalata de 720 MW.

In prima faza, pentru constructia reactoarelor trei si patru se calificasera 13 companii si consortii. Este vorba despre AES Corporation (SUA), Alro Slatina, TESS Conex- ASAM-Iasi, Ansaldo (Italia) si AECL (Canada), Unit Investments( Luxemburg ) - Dogan Enerji (Turcia), Electrabel (Belgia), Electrica, ENEL (Italia), E.On Energie (Germania), Gabriel Resources (Canada), Iberdrola (Spania), KHNP (Coreea de Sud) si RWE Power.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 981 ori