Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Enel vrea sa construiasca un terminal pentru gaz lichefiat

Enel vrea sa construiasca un terminal pentru gaz lichefiat
Grupul italian Enel urmareste sa construiasca in Sicilia, in 2010, un terminal cu o capacitate de opt miliarde de metri cubi, pentru gazul natural lichefiat, a declarat directorul departamentului energetic al acestei companii, Gianfilippo Mancini, citat de Reuters.Anul trecut, Enel s-a retras dintr-un joint-venture cu grupul BG, pentru construirea unui terminal pentru gazul natural lichefiat, in portul din sudul Italiei, Brindisi, dupa ce acest plan a suferit o serie de amanari.

Pe de alta parte, Enel va cumpara 90% din Nuove Energie, o companie care incearca sa obtina permisiunea pentru construirea unui terminal in Porto Empedocle, in sud-vestul Siciliei, deoarece noul guvern italian a transformat politica energetica intr-o prioritate si s-a angajat sa accelereze procesul acordarii de autorizatii pentru noi terminale de gaz lichefiat.

In cazul in care toate autorizatiile vor fi obtinute, printr-o procedura accelerata, lucrarile din Sicilia ar putea sa inceapa in prima jumatate a lui 2010, a declarat vicepresedintele executiv al departamentului energetic al Enel, Gianfilippo Mancini.

Potrivit lui Mancini, Enel va asigura aprovizionarea cu gaz lichefiat, pentru acest proiect in valoare de cinci sute de milioane de euro, din contractele deja existente pentru gaz din Nigeria si din Algeria si din noi contracte pe care grupul italian le-ar mai putea incheia in aceste state si in altele, precum Qatar, Egipt, Rusia sau Libia.

Gianfilippo Mancini a afirmat ca autoritatile locale din Sicilia sustin acest proiect, care va crea cinci sau sase sute de noi slujbe in regiune, in timpul constructiei si doua sute de locuri de munca dupa ce incepe activitatea propriu-zisa, prin acest nou terminal.

Italia, care depinde de importurile de gaze naturale pentru a-si acoperi 85% din nevoile interne, a cautat solutii pentru diversificarea modalitatilor de aprovizionare, mai ales dupa ce statul a fost afectat de reducerea importurilor din Rusia, in timpul iernii trecute.

In prezent, Italia dispune de un singur terminal pentru gazul lichefiat, care este detinut de catre cel mai mare grup energetic italian, Eni. Pe teritoriul italian nu au mai fost construite terminale pentru gazul natural lichefiat din anii '70, insa exista o serie de proiecte in constructie.


NewsIn


Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 907 ori