Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Enel va investi 900 mil. de euro intr-o centrala electrica in Bulgaria

Enel va investi 900 mil. de euro intr-o centrala electrica in Bulgaria
Firma italiana de electricitate Enel va investi 900 de milioane de euro intr-o centrala electrica de 640 de megawati alimentata cu carbune in Bulgaria, pentru a-si extinde capacitatile din aceasta tara pana la 1480 de MW, a precizat, miercuri, seful Enel, Fulvio Conti, conform Reuters. Enel a semnat un memorandum pentru realizarea unui studiu de fezabilitate impreuna cu grupul bulgar de electricitate NETC pentru constructia viitoarei centrale din Bulgaria pe care compania italiana doreste sa o construiasca langa centrala pe care o detine deja in complexul Marita Est.
"Valoarea acestei investitii viitoare va fi de aproximativ 900 de milioane de euro", a precizat Enel intr-un comunicat. Enel este momentan implicata si in extinderea capacitatii centralei pe care o detine deja in Bulgaria, planuind sa investeasca 600 de milioane de euro in modernizarea acestei unitati pentru a o aduce la stadandardele Uniunii Europene.

Daca proiectul de 900 de milioane de dolari va fi dus la bun sfarsit, s-ar alatura unui numar de proiecte energetice cu finantare straina care isi desfasoara activitatea in Bulgaria.

Firma germana de electricitate RWE si-a exprimat dorinta de a construi in cadrul complexului energetic bulgar o centrala cu capacitatea de 600 de megawati, acest complex gazduind si cea mai mare centrala alimentata cu carbune, cu o capacitate de 1.450 megawati.

Firma americana de energie AES constuieste o centrala de 670 de megawati alimentata tot cu carbune, in cadrul acestui complex, care se preconizeaza ca va deveni operationala in 2011.

Ministrul bulgar al energiei, Rumen Ovcharov, a precizat ca Bulgaria trebuie mai intai sa decida daca este nevoie de un nou generator de electricitate si apoi se va hotari asupra unei cai ce va trebui urmate.

Compania Enel a anuntat ca a mai semnat si un memorandum privind construirea unui conducte de gaze naturale intre Italia si Bulgaria, care va traversa Albania si Macedonia, dar a refuzat sa ofere alte detalii.NewsIn


Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 965 ori