Enel va inaugura primele parcuri eoliene din Romania

Marti, 08 Iunie 2010, ora 16:16
1649 citiri
Enel va inaugura primele parcuri eoliene din Romania

Grupul italian de utilitati Enel, prezent pe piata romaneasca a distributiei si furnizarii de electricitate, va inaugura in cateva saptamani primele parcuri eoliene din Romania si considera ca privatizarea sectorului de productie a electricitatii ar putea aduce "beneficii suplimentare", precizeaza Mediafax.

Fulvio Conti, directorul general executiv al Enel, s-a intalnit luni, la Palatul Cotroceni, cu presedintele Traian Basescu, care l-a felicitat pentru planul de investitii al grupului italian in Romania, de 700 milioane euro.

"Directorul general executiv al Enel a facut referire la viitoarele necesitati ale Romaniei in ce priveste productia de energie si, in mod special, la interesul Enel de a dezvolta o pozitie integrata in aceasta tara. Acest interes se refera la energia regenerabila, intrucat compania va inaugura in cateva saptamani primele parcuri eoliene aflate in regiunea Tulcea, precum si la carbune curat, energie nucleara si hidro", se arata intr-un comunicat al Enel. 

Compania mentioneaza ca liberalizarea si privatizarea sectorului de productie de energie ar putea aduce "beneficii suplimentare" pentru Romania.

"In acest context, directorul general executiv al Enel a subliniat importanta stimularii si crearii unui cadru adecvat pentru investitii, ca masura esentiala pentru a sprijini redresarea tarii in urma crizei globale economice si financiare", se mai arata in comunicat. 

Conti i-a prezentat lui Basescu investitiile de 700 milioane euro planificate de Enel in Romania pentru urmatorii cinci ani pentru modernizarea retelei electrice.

Enel va aloca in acest an 210 milioane euro pentru investitii.

Presedintele Enel Romania, Claudio Zito, a afirmat in luna martie, ca subsidiara grupului italian va pune in functiune in acest an primele turbine eoliene din parcul eolian pe care il construieste in Dobrogea.

Enel vrea sa dezvolte in Romania turbine eoliene cu o putere instalata de 350 MW.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#enel, #parcuri, #eoliene, #electricitate , #stiri Enel