Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Enel Romania ofera burse studentilor de la ASE si de la Politehnica

Enel Romania ofera burse studentilor de la ASE si de la Politehnica

Academia de Studii Economice si Universitatea Politehnica vor primi fiecare, in 2007, din partea Enel, cate o finantare de 55.000 de euro pentru masterate, burse si elaborarea de cercetari stiintifice, a declarat, miercuri, presedintele Enel Romania, Matteo Codazzi.

ASE si Universitatea Politehnica au semnat, miercuri, cu Enel Romania, un acord de cooperare pe trei ani. Prin acesta, compania energetica va sustine financiar dezvoltarea mai multor programe si cercetari. Pentru inceput, a declarat presedintele Enel Romania, fiecare universitate va primi cate 55.000 de euro, urmand ca apoi sa se faca o refinantare anuala a proiectelor.

Rectorii, interesati de parteneriate cu mediul privat

La randul sau, rectorul ASE, Ion Rosca, a declarat ca Enel va finanta un program de master, daca acesta se va desfasura intr-o limba de circulatie internationala. Rosca a adaugat ca doreste sa parafeze si un parteneriat de tip consortiu cu Universitatea Politehnica Bucuresti.

Rectorul Universitatii Politehnice, Ecaterina Andronescu, a aratat ca in perioada imediat urmatoare universitatea se va concentra pe atragerea de investitii din partea societatilor private pentru finantarea diverselor programe de studiu sau stiintifice.

"Politehnica are peste 140 de parteneriate cu universitati din strainatate si mult mai putine cu societati din Romania. Ne vom concentra in urmatoarea perioada pe dezvoltarea de parteneriate cu societati private", a subliniat Andronescu.

Prin protocolul semnat cu Universitatea Politehnica Bucuresti, Enel va finanta dezvoltarea unui program de masterat in managementul resurselor naturale si economia mediului, precum si elaborarea unei cerecetari stiintifice pe teme legate de energie si de mediu. Compania va sponsoriza dotarea si dezvoltarea infrastructurii bibliotecii si va acorda zece burse private pentru studentii facultatilor de energetica, inginerie electrica, automatica si calculatoare, electronica, telecomunicatii si tehnologia informatiei.

La randul lor, studentii de la ASE vor beneficia de zece burse private pentru facultatile de administrare a afacerilor, cibernetica, statistica si informatica economica, contabilitate si informatica de gestiune, economie agroalimentara si a mediului, management si marketing. Enel va sprijini, de asemenea, si dezvoltarea unui program de masterat in administrarea afacerilor si va sponsoriza o cercetare stiintifica privind fezabilitatea si rentabilitatea producerii de energie din surse regenerabile.

Pentru cele doua universitati, Enel va oferi si 20 de statii de pregatire in companiile sale din Romania. Bursele oferite vor fi disponibile pentru anul de studii 2007-2008, iar stagiile de pregatire vor incepe in 2008. Detaliile despre criteriile de selectie urmeaza sa fie facute publice de cele doua universitati.

Bloombiz

(Sursa: NewsIn)


Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2212 ori