Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Enel: Nu cunoastem valoarea impozitului pe constructii speciale si nici normele de aplicare

Enel: Nu cunoastem valoarea impozitului pe constructii speciale si nici normele de aplicare


Reprezentantii distribuitorului de energie Enel Romania au precizat ca este prematur sa comenteze pe marginea introducerii impozitului pe constructiile speciale, avand in vedere faptul ca nu se cunosc pana la acest moment nici cuantumul taxei, nici normele de aplicare.

"Avand in vedere ca aceasta intentie a fost recent anuntata, nu cunoastem cuantumul taxei si nici normele de aplicare, este prematur sa comentam', au afirmat reprezentantii companiei.

Ministrul Finantelor Publice, Daniel Chitoiu, a anuntat luni seara ca incasarile bugetare din impozitarea constructiilor speciale sunt estimate la 480-500 milioane lei in 2014.

"Este vorba de constructiile speciale detinute de persoanele juridice, nu de persoane fizice, cum ar fi retelele de transport, stalpi, depozite, magazii, care in prezent sunt scutite sau nu sunt supuse impozitarii, nu intra in baza de impozitare", a explicat Chitoiu.

Masura vizeaza companiile care detin constructii speciale cum ar fi E.ON, Enel, Transelectrica, Transgaz, Romgaz.

Oficialul MFP a mai aratat ca estimarea privind veniturile bugetare din acest impozit care va fi introdus in 2014, agreata cu FMI, este una pesimista, calculele Directiei de prognoze din MFP aratand ca suma este mult mai mare.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1709 ori