Enel investeste 400 milioane de euro in energia eoliana din Romania

Marti, 02 August 2011, ora 17:40
1999 citiri
Enel investeste 400 milioane de euro in energia eoliana din Romania

Compania Enel Green Power ar putea investi in trei proiecte de energie eoliana, in Dobrogea si Banat, daca va primi o finantare de la Banca Europeana pentru Investitii (BEI) de 200 de milioane de euro, suma ce reprezinta jumatate din costul total al proiectelor, transmite Mediafax.

"Banca Europeana pentru Investitii confirma ca evalueaza in prezent un imprumut de 200 milioane euro catre Enel Green Power Romania", a declarat purtatorul de cuvant al BEI Richard Willis.

Oficialul a refuzat sa faca declaratii privind scadenta sau dobanda imprumutului, deoarece acordul cu Enel nu a fost inca incheiat.

Comisia Europeana (CE) a aprobat recent legea de sprijinire a investitiilor in energii regenrabile prin acordarea de stimulente sub forma certificatelor verzi, act normativ initiat de autoritatile romane inca din 2008.

Cele trei ferme eoliene vor fi echipate cu 126 de turbine de 2-2,3 MW fiecare.

Romania avea la finele anului trecut o capacitate instalata de 462 MW in turbine eoliene, potrivit datelor Asociatiei Europene pentru Energie Eoliana.

3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
Investițiile la bursă pot fi o modalitate eficientă de a-ți crește veniturile și de a-ți atinge obiectivele financiare pe termen lung, însă este recomandat să ai în vedere câteva...
#enel investitii energie eoliana, #investitii, #energie, #enel , #stiri Enel