Enel: Intreruperile frecvente cu electricitate din Mamaia sunt din cauza supraconsumului de energie

Marti, 03 August 2010, ora 17:40
1500 citiri
Enel: Intreruperile frecvente cu electricitate din Mamaia sunt din cauza supraconsumului de energie

Compania energetica Enel spune ca intreruperile frecvente cu electricitate din statiunea Mamaia sunt din cauza supraconsumului de energie, referitor la declaratiile Asociatiei Patronale Mamaia, privind desele intreruperi in alimentarea cu energie electrica, relateaza NewsIn.

"Frecventele intreruperi in alimentarea cu energie electrica inregistrate in statiunea Mamaia au ca si cauza importanta supraconsumul de energie.

In urma verificarilor efectuate de Enel Distributie Dobrogea, s-au determinat o serie de factori care conduc la desele pene de curent: puterea contractata prin avizul tehnic de racordare inferioara consumului real, fapt ce conduce la declansarea frecventa a sigurantelor consumatorilor, care sunt subdimensionate si nu fac fata consumului efectiv de energie electrica, interventiile neautorizate asupra grupurilor de masura (contorilor) ce duc la fraudarea consumului de electricitate", potrivit unui comunicat al Enel.

De asemenea, potrivit Enel, alti factori care au dus la intreruperile de curent sunt bransamentele ilegale, facute direct la retea sau prin intermediulul consumatorilor existenti (aparitia asa-numitilor subconsumatori), precum si nepermiterea accesului in instalatii pentru a inlocui contoarele vechi sau pentru a efectua lucrari de modernizare.

Au fost identificate multe cazuri de clienti care functioneaza insa fara a avea contract de furnizare a energiei electrice si fara a plati energia consumata, mai spun reprezentantii Enel.

"Enel Distributie Dobrogea a modernizat pana in prezent peste 70% din reteaua electrica din Mamaia. Enel a preluat in urma cu cinci ani o retea veche de peste 40 de ani, depasita, cu diverse probleme tehnice, in care a investit in ultimii ani masiv pentru a o aduce la un nivel adecvat de functionare.

Una din cauzele intreruperilor care inca se produc in statiunea Mamaia o constituie cele aproape 30% din retelele electrice nemodernizate, in care se executa lucrari de investitii", se arata in comunicatul companiei.

Reprezentantii Enel mai spun ca, pentru a reduce impactul acestor factori asupra instalatiilor proprii, Enel Distributie Dobrogea a derulat in ultima perioada o serie de lucrari de investitii de amploare, menite sa aduca echipamentele electrice proprii la standarde europene.

Astfel, ca parte a planului propriu de investitii, au fost efectuate lucrari de montare a 12,5 km de cablu de medie tensiune si a 15 km de cablu de joasa tensiune.

Pentru a face fata solicitarii de putere, au fost modernizate 14 posturi de transformare, iar pentru a reduce timpii de interventie in instalatii si, implicit, pentru reducerea timpilor de intrerupere, au fost telecomandate sase posturi de transformare.

Asociatia Patronala Mamaia a anuntat marti ca va trimite Guvernului Romaniei o plangere la adresa Enel Distributie Dobrogea, din cauza intreruperilor periodice de electricitate in statiune, motiv pentru care asociatia primeste plangeri constante din partea clientilor si este amenintata ca va fi data in judecata. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#electricitate, #enel, #energie, #mamaia , #stiri Enel