Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Enel Green Power inaugureaza un nou parc eolian in Romania

Enel Green Power inaugureaza un nou parc eolian in Romania

Compania Enel Green Power, din cadrul grupului italian Enel, anunta punerea in functiune a unui nou parc eolian, de 30 MW, Salbatica I, langa Tulcea (in nordul Dobrogei), fiind alcatuit din 15 turbine eoliene Gamesa (model G-90), de cate 2 MW fiecare, potrivit unui comunicat al companiei, relateaza NewsIn.

Productia anuala este estimata la circa 85,5 milioane KWh si va putea acoperi nevoia de electricitate a 29.000 de gospodarii, evitand emisia in atmosfera a circa 48.000 tone de dioxid de carbon, in fiecare an, se arata in comunicatul emis luni de Enel.

Ferma eoliana se alatura celei de la Agighiol, primul parc eolian al Enel Green Power in Romania, inaugurat in decembrie anul trecut.


Capacitatea eoliana instalata a companiei in Romania ajunge astfel la un total de 64 MW.


Cu o capacitate totala instalata de 64 MW, cele doua parcuri eoliene vor genera peste 180 milioane KWh anual, acoperind necesarul de energie al 64.000 de gospodarii si evitand emisia in atmosfera a circa 120.000 tone de CO2.


"Cu parcul eolian Salbatica ne dublam, in interval de o luna, productia de energie eoliana in Romania, o calatorie inceputa in luna decembrie a anului trecut prin inaugurarea centralei Agighiol.


Generarea de energie in tara va continua sa se extinda rapid in urmatorii ani, datorita numeroaselor proiecte ce vor fi implementate in curand", a declarat directorul general executiv al Enel Green Power, Francesco Starace.


Dintre sursele regenerabile, energia eoliana este cea mai promitatoare tehnologie de generare a electricitatii din Romania.


Conform estimarilor, capacitatea eoliana instalata in Romania va atinge 600 MW pana la finele anului 2010, de la 14 MW la sfarsitul lui 2009, si un total de 3.600 MW pana in 2015.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1620 ori
Citeste mai multe despreenel green power parc eolian