Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Enel a achizitionat o companie din SUA pentru proiecte de productie geotermala

Enel a achizitionat o companie din SUA pentru proiecte de productie geotermala

Enel a cumparat compania AMP Resources care dezvolta proiecte de productie geotermala in California, Utah si Nevada care se ridica la 150 MW, urmarindu-se consolidarea pe piata energiei si implementarea unor proiecte de energii regenerabile, potrivit unui comunicat remis, marti, de Enel.

Compania americana a fost achizitionata prin filiala Enel North America de la AMP Capital Partners si de la un actionar minoritar. Contractul impune o plata initiala de aproximativ 90 milioane dolari si plati bazate pe realizarea etapelor importante din proiect. De asemenea, o parte din fostii angajati AMP din Nevada va continua sa lucreze pentru Enel.

"Sunt incantat sa anunt intrarea companiei Enel pe piata geotermala din Statele Unite. Aceste proiecte de dezvoltare vor beneficia de expertiza Enel in materie de energie geotermala si vor consolida pozitia de lider a Enel in utilizarea caldurii naturale a pamantului pentru a produce electricitate cu emisii zero. Aceasta achizitie vine sa confirme angajamentul nostru de a folosi tehnologii care nu dauneaza mediului inconjurator. Pana in 2011, Enel doreste sa investeasca peste patru miliarde de euro la nivel mondial pentru a combate schimbarea climei, fiind un plan unic in ceea ce priveste calitatea si prezenta", a declarat domnul Fulvio Conti, CEO Enel.

In urma acestei achizitii, Enel are in vedere derularea unor proiecte de dezvoltare geotermala. Dintre acestea unul este operational, iar patru sunt in stadiu avansat de dezvoltare. Aceste proiecte vor aduce operatiunilor Enel din America de Nord o capacitate suplimentara de circa150 MW in urmatorii patru ani. Reprezentantii companiei estimeaza ca proiectele vor produce energie regenerabila pentru mai mult de 100.000 consumatori casnici in fiecare an.

Enel este cea mai mare companie energetica din Italia si a treia companie de utilitati din Europa in privinta capitalizarii de piata care este de aproximativ 50 miliarde euro la preturile actuale. Cu o capacitate instalata de energii regenerabile de peste 19.000 MW in Italia, SUA, Canada, Guatemala, El Salvador, Chile, Brazilia, Panama, Spania si Slovacia, Enel este lider mondial in productia de electricitate din resurse regenerabile. Enel North America, Inc. (ENA), este lider in detinerea si dezvoltarea de proiecte de energii regenerabile in America de Nord, cu activitati in 21 de state americane si trei provincii canadiene. Avand sediul central in Andover, Massachusetts, Enel North America are un portofoliu de energii regenerabile diversificat care include energie hidro, eoliana, de biomasa si mai nou, geotermala. ENA opereaza in prezent 70 de proiecte cu o capacitate instalata totala de aproximativ 410MW. Pe langa recent anuntata energie geotermala, ENA are in constructie unitati eoliene de 190 MW, cu proiecte viitoare peste 1000MW.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 905 ori