Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

CEZ ar putea incepe constructia termocentralei din Galati in 2012

CEZ ar putea incepe constructia termocentralei din Galati in 2012

Constructia termocentralei de la Galati de 400MW, ce va fi dezvoltata de Grupul CEZ din Cehia si Termoelectrica, ar putea incepe in vara lui 2012, a declarat luni, in cadrul unei intalniri cu presa, directorul general al CEZ Romania, Jan Veskrna, informeaza NewsIn.

"Memorandumul de Intelegere a expirat in 2009. Am reinceput discutiile cu Termoelectrica. Avem pareri diferite privind valoarea activelor cu care Termoelectrica va participa la societatea mixta", a precizat CEO-ul CEZ Romania.

In cadrul proiectului, CEZ va fi actionar majoritar.

Grupul CEZ din Cehia, impreuna cu Electrocentrale Galati si Termoelectrica au semnat la 20 noiembrie 2008 Memorandumul de Intelegere pentru proiectul termocentralei de la Galati, de pana in 400 MW, proiect estimat la circa 400 milioane euro.

De asemenea, Termoelectrica si consortiul format din E.ON Kraftwerke GmbH si Enel au semnat la 18 iunie 2008 Memorandumul de Intelegere pentru construirea termocentralei de tip greenfield de la Braila, ale carei costuri se ridica la aproape un miliard euro.


In cadrul societatii mixte, Termoelectrica va contribui cu activele curente de la centrala Braila, iar consortiul format din E.ON si Enel va contribui cu banii necesari investitiei.


Aceasta unitate noua de productie pe baza de huila va avea o capacitate de 800 MW.

In afara de aceste doua termocentrale, Termoelectrica mai are in plan construirea a alte doua termocentrale, la Borzesti si Doicesti.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1511 ori
Citeste mai multe desprecez galati termocentrala