Boagiu cere o comisie de ancheta privind modul in care ENEL respecta contractul de privatizare

Marti, 16 Februarie 2010, ora 13:32
1576 citiri
Boagiu cere o comisie de ancheta privind modul in care ENEL respecta contractul de privatizare

Senatorul PDL Anca Boagiu solicita infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta privind modul in care compania ENEL respecta contractul de privatizare, mentionand ca cetatenii din unele cartiere din Sectorul 2 sunt afectati de intreruperi periodice ale furnizarii energiei electrice.

"Cetatenii din cartierele Andronache si Creanga din Sectorul 2 se confrunta cu intreruperi periodice ale furnizarii energiei electrice, mai ales in perioada iernii. In cele doua cartiere locuiesc aproximativ 30.000 de persoane, iar intreruperea furnizarii energiei electrice a afectat si sistemele de incalzire a locuintelor intrucat acestea se bazeaza pe centrale termice individuale. Compania ENEL, cea care ar fi trebuit sa modernizeze si sa extinda retelele de furnizare a energiei electrice din Bucuresti, trateaza cu dispret problemele cu care se confrunta cetatenii, refuzand sa raspunda la memorii, iar telefoanele pentru semnalarea defectiunilor din retea sunt constant inchise", a declarat Boagiu intr-un comunicat transmis presei, precizeaza Mediafax.


Anca Boagiu precizeaza ca a adresat o solicitare Comisiei pentru Privatizare si Activele Statului pentru a declansa procedura de anchetare a modului in care compania ENEL respecta prevederile contractului de privatizare si planul de investitii prin care sa se realizeze modernizarea si extinderea retelelor.


"Astfel de companii, care au venit in Romania sperand intr-un profit facil, trebuie sa inteleaga ca suntem un stat membru al Uniunii Europene, iar institutiile statului isi fac datoria si isi apara cetatenii", conchide sursa citata.

 

#boagiu, # enel, # contract privatizare, # energie , #stiri Enel