BEI finanteaza investitiile Enel Green Power din Italia in energie regenerabila

Vineri, 10 Decembrie 2010, ora 15:21
1915 citiri
BEI finanteaza investitiile Enel Green Power din Italia in energie regenerabila

Enel Green Power si Banca Europeana de Investitii (BEI) au semnat un acord de imprumut in valoare de 440 milioane de euro, suma ce ar putea creste la 600 milioane de euro, pentru dezvoltarea proiectelor eoliene si fotovoltaice din Italia, potrivit unui comunicat emis vineri de compania italiana, informeaza NewsIn.

"Enel Green Power SpA (EGP) si Banca Europeana de Investitii (BEI) au semnat o intelegere prin care BEI acorda EGP un imprumut in valoare de 440 milioane de euro (suma ce ar putea creste la 600 milioane de euro printr-un acord viitor intre cele doua parti) pentru finantarea planului EGP de extindere a operatiunilor in Italia. EGP este compania Grupului Enel dedicata gestionarii si dezvoltarii energiei regenerabile", se arata in comunicat.

Rata dobanzii imprumutului pe o perioada de 20 de ani este sub nivelul pietei, intrucat este garantat in totalitate de catre Enel SpA.

"Fondurile obtinute prin imprumutul BEI vor ajuta la finantarea instalarii a 840 MW in capacitati noi de generare a energiei regenerabile in centrale eoliene si fotovoltaice. EGP intentioneaza sa investeasca circa 1,3 miliarde de euro in acest proiect", spun reprezentantii Enel.

Pentru EGP, aceasta operatiune face parte din strategia de crestere din planul de afaceri pentru 2010-2014, care presupune cresterea semnificativa a capacitatii instalate de la nivelul actual de 5,9 GW la 9,2 GW, cu cheltuieli de capital de 5,2 miliarde de euro.

Enel Green Power are in vedere o crestere echilibrata in toate tehnologiile utilizate in prezent (hidroelectrice, eoliene, geotermice, solare si biomasa), iar imprumutul BEI va contribui la sporirea competitivitatii structurii financiare a acestor proiecte eoliene si fotovoltaice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
România are peste 242.000 de clădiri publice al căror consum este peste 200-250 kWh/metrul pătrat, iar media recomandată la nivel european este de 140kWh/metrul pătrat, se arată într-un...
#bei, #finantare, #energie, #regenerabila , #stiri Enel