Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Americanii, interesati sa investeasca in energie eoliana, in Romania

Americanii, interesati sa investeasca in energie eoliana, in Romania

Groupe Concorde Developments (GCD) din SUA va lansa in Romania, in colaborare cu Guvernul si Uniunea Europeana, proiecte estimate la 570 milioane de euro, in energie eoliana si constructia unor centre de asistenta sociala.

Compania va contrui in zona Tulcea un parc eolian cu o capacitate de 45 MW, folosing turbine de inalta eficienta fabricate in Canada, se arata intr-un comunicat al GCD.

Proiectul, care va fi detinut in totalitate de Groupe Concorde, are o valoare de 90 de milioane de euro (127 milioane dolari), iar acordurile de achizitie a electricitatii produse sunt deja semnate.

In plus, compania negociaza in prezent cu un grup din Grecia achizitia altui proiect, cu o capacitate de 120 MW, in aceeasi regiune.

Dupa finalizarea negocierilor, Enel va incheia cu GCD un contract de cumparare a energiei, potrivit sursei citate.

GCD va detine si acest proiect in proportie de 100%, a carui valoare va fi de 260 de milioane de euro (367 milioane dolari).

Astfel, cele doua faze ale proiectului eolian vor avea o valoare cumulata de 350 milioane de euro (494 milioane dolari).

In cazul celui de-al doilea proiect, de constructie a unui lant de centre ecologice de asistenta sociala, GCD a primit asigurari din partea autoritatilor romane ca pana la 1 iunie va fi semnat contractul.

Valoarea totala a contractului este de 220 de milioane de euro (310,5 milioane dolari), iar GCD anticipeaza o marja de profit de pana la 40%.

Toate aceste proiecte vor fi subventionate si sustinute de guvern si Uniunea Europeana.

Directorul general si presedintele Groupe Concorde Development, Alex Taranu, a declarat ca aceste contracte sunt rezultatul "a trei ani de investitii si negocieri".Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1839 ori