Acordul intre Enel si E.ON tranfera o parte din Endesa Italia catre ASM Brescia

Marti, 03 Aprilie 2007, ora 15:10
1022 citiri

Enel si Acciona au ajuns la un acord cu E.ON privind divizarea companiei spaniole Endesa, anumite uzine ale Endesa urmand a fiind detinute de grupul italian ASM Brescia, a anuntat marti o sursa, relateaza Reuters.

Aproximativ 30% din activele italiene ale Endesa vor fi transferate grupului italian producator de electricitate si Enel se afla in discutii privind vanzarea diviziei sale spaniole Viesgo grupului E.ON pentru aproximativ doua miliarde euro (2,67 miliarde dolari).

Uzinele grupului francez generator de electricitate prin arderea de carbuni, SNET, vor fi preluate in proportie de 65% de grupul german E.ON iar 35% va apartine italienilor, a adaugat sursa.

"Activele Endesa Italia vor fi impartite intre E.ON, care va primi 70% din uzine, si ASM Brescia, ce va primi restul de 30%", a adaugat sursa financiara.

"Aceeasi procedura va fi folosita si in Franta in ceea ce priveste grupul SNEt, 65% urmand a fi preluat de E.ON iar Enel va prelua restul de 35%", a declarat sursa, ce a dorit sa ramana anonima.

Intr-un acord semnat luni, E.ON a acceptat sa isi retraga oferta de 42,3 miliarde euro pentru preluarea Endesa, urmand a achizitiona o parte din activele apartinand companiei spanione, iar Enel si Acciona vor face o oferta comuna de preluare a Endesa.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)