Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Enel a incasat 3,13 miliarde de euro din vanzarea unui pachet de actiuni Endesa

Enel a incasat 3,13 miliarde de euro din vanzarea unui pachet de actiuni Endesa


Italienii de la Enel au obtinut 3,13 miliarde de euro din vanzarea unui pachet din actiunile detinute la compania spaniola de utilitati Endesa unor investitori institutionali si privati.

Conform actelor depuse la autoritatile de pe piata de capital, pretul de vanzare a fost stabilit la 13,5 euro/ actiune Endesa, putin sub cel de inchidere de la bursa, respectiv 13,71 euro, scrie Wall Street Journal.

Compania italiana de utilitati, care intentioneaza sa obtina in acest an 4,4 miliarde de dolari pentru a-si reduce datoriile de aproape 40 de miliarde de euro, a vandut un pachet de actiuni reprezentatnd 21,92% din capitalul Endesa. Inainte de aceasta tranzactie, Enel detinea 92% din actiunile emise de compania spaniola, care este cotata la bursa din Madrid.

Aceasta tranzactie intervine dupa ce Enel a preluat divizia Endesa din America Latina, iar Endesa a distribuit dividende nobisnuit de mari, respectiv 14,6 miliarde de euro, depasind pe cele acordate de compania italiana actionarilor sai.

Enel a preluat Endesa in 2007 dupa o confruntare, care a durat mai multi ani, cu compania germana de utilitati E.ON, chiar inainte ca Spania sa intre intr-o criza economica puternica.

Cererea pentru actiunile Endesa din randul investitorilor institutionali a depasit de 2,2 ori volumul alocat, iar cererea investitorilor de retail, de 1,7 ori.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1293 ori