Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

ENEL Romania este interesata de regenerabile, inclusiv de biocombustibili

ENEL Romania este interesata de regenerabile, inclusiv de biocombustibili
ENEL Romania este interesata sa investeasca in producerea de energie din surse regenerabile si analizeaza toate oportunitatile din acest sector, evaluand inclusiv posibilitatea de a intra pe piata de biocombustibili, a declarat directorul de tara al companiei, Matteo Codazzi.

"Ne uitam atent la toate oportunitatile de producere energie electrica din surse regenerabile. Ne intereseaza inclusiv biocombustibilii", a spus Codazzi.

Potrivit acestuia, ENEL Romania este atrasa de "tot ce inseamna oportunitati pe termen scurt in producerea de energie din surse bio". Directorul de tara al ENEL Romania a adaugat ca desi compania doreste sa investeasca intr-o centrala eoliana "exista o problema a timpului lung de obtinere a autorizatiilor".

Codazzi a mai aratat ca ENEL tinteste in Romania producerea a cateva sute de MW de electricitate din surse regenerabile.

"Ne dorim o pozitie integrata in Romania, asa cum avem in Italia. Vrem sa gestionam concomitent distributia, vanzarea si generarea de energie electrica", a punctat responsabilul.

in ceea ce priveste planurile companiei italiene de a deveni producator de electricitate in Romania, Matteo Codazzi a spus ca ENEL participa la procesul de atragere investititii pentru reactoarele trei si patru de la Cernavoda, s-a implicat in procesul de constructie a unui grup nou la termocentrala Braila, precum si la termocentrala Doicesti si doreste sa preia complexurile energetice din Oltenia.

"Sectorul generarii din Romania are nevoie de competitie. Astazi, toata productia de electricitate este in mana statului si nu exista competitivitate. Cu cat se va introduce mai repede concurenta in acest sector, cu atat mai bine pentru toata lumea", a explicat reprezentantul ENEL.

Compania italiana va infiinta pana la 1 iulie, in cadrul procesului de separare a distributiei de furnizare, ENEL Energia, societate prin care va face toate vanzarile de electricitate catre casnici si consumatori industriali.

"ENEL Distributie Banat si ENEL Distributie Dobrogea vor fi companiile, care duc firele pana in casa clientului, iar ENEL Servicii va lucra pentru toate cele trei entitati", a mai aratat Codazzi. El a adaugat ca ENEL va cheltui circa trei milioane de euro pentru a separa activitatile de distributie de cele de furnizare, bani pe care spera ca reglementatorul sa-i recunoasca in tarife.

Potrivit directorului de tara, distributiile din Banat si Dobrogea vor investi 350 milioane euro pentru modernizarea retelelor in urmatorii cinci ani, incepand din 2007.

Grupul italian ENEL detine in Romania controlul asupra companiilor de distributie electricitate Electrica Dobrogea si Electrica Banat si, in vara anului trecut, a castigat licitatia pentru preluarea participatiei majoritare la Electrica Muntenia Sud.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 941 ori